Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Jauns attaisnojums zaudējumam Usikam – Fjūrijs neesot pilnvērtīgi trenējies

Taisons Fjūrijs.
Taisons Fjūrijs. Foto: Reuters/ScanPix

Sarunā ar "talkSPORT" Taisona Fjūrija treneris Endijs Lī atklājis, ka britu bokseris nebija spējīgs pilnvērtīgi trenēties pirms cīņas ar Oleksandru Usiku.

2024. gada 21. decembrī Fjūrijs un Usiks otro reizi savā starpā sacentīsies par smagākā svara pasaules čempionu jostām. Maijā ukrainis uzvarēja pēc punktiem un kļuva par pirmo absolūto čempionu supersmagajā svarā kopš 1999. gada.

Abu pirmajai cīņai oriģināli vajadzēja norisināties 17. februārī. Tomēr Fjūrijam zem uzacs atvērās brūce un dueli nācās pārcelt uz 18. maiju.

Kā apgalvo Lī, savainojums turpināja iespaidot britu smagsvaru arī pārceltajā treniņnometnē. Lai mazinātu risku, ka brūce atkal atveras, Fjūrijs nevarēja sparingot. Tādējādi cieta viņa sitienu asums, koncentrēšanās spējas, kā arī enerģija.

"Kad Taisonam bija panākumi cīņā, viņam nācās atslābt un uzkrāt enerģiju pirms nākamā uzbrukuma," pauž Lī. "Tikmēr tas iedrošināja Usiku iet uz priekšu un uzbrukt, kamēr Fjūrijs atvelk elpu."

40 gadus vecais Lī, kurš pats reiz bija pasaules čempions boksā, uzskata, ka abu smagsvaru otrā cīņa būs citādāka. Pirms tās Fjūrijs varēs sparingot.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu