Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

FOTO Iespaidīgs ķēriens: VID novērš 126 kilogramu un 115 000 cigarešu kontrabandu

Foto: Valsts ieņēmumu dienests

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, veicot transportlīdzekļu kontroli, novērsa 115 000 cigarešu (5700 paciņas cigarešu) un 126 kg ūdenspīpju tabakas kontrabandu. Cigaretes tika mēģināts ievest Latvijā no Baltkrievijas, paslēpjot vagonos ar čuguna kravām, bet ūdenspīpju tabaka bija noslēpta mikroautobusā, kas iebrauca no Krievijas puses.

Vakar, 2024. gada 16. oktobrī, Indras muitas kontroles punkta (MKP) amatpersonas, ar kravu kontroles rentgena iekārtu pārbaudot kravas vilciena sastāvu, identificēja aizdomīgas vietas, kur varētu būt paslēptas nedeklarētas preces. Tika veikta muitas fiziskā kontrole, un tās laikā muitas amatpersonas konstatēja, ka vagonos zem čuguna gabaliem ir ierakti iepakojumi ar cigaretēm. Kontroles rezultātā tika izņemtas 100 000 cigaretes jeb 5000 paciņas cigarešu "Queen Superslims" un "NZ Gold" ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām.

Foto: Valsts ieņēmumu dienests

Arī dienu iepriekš, 15. oktobrī, Indras MKP amatpersonas ar kravu kontroles rentgena iekārtas palīdzību atklāja kontrabandas cigaretes vagonos ar čuguna kravu. Tika izņemtas 15 000 cigaretes jeb 750 paciņas cigarešu "Queen Superslims" ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām.

Foto: Valsts ieņēmumu dienests

Savukārt šī gada 14. oktobrī Terehovas MKP amatpersonas, veicot no Krievijas iebraukušo transportlīdzekļu kontroli, novērsa ūdenspīpju tabakas kontrabandu. Pamatojoties uz riska analīzes rezultātiem, muitas fiziskās kontroles veikšanai tika novirzīts kāds mikroautobuss. Veicot kontroli, muitas amatpersonas konstatēja, ka ar personīgajām mantām pilnajā bagāžas nodalījumā atrodas trīs somas ar ūdenspīpju tabaku. Kopējais izņemtās ūdenspīpju tabakas svars ir 126 kg.

Muitas kontroles laikā konstatējot noziedzīga nodarījuma pazīmes, lietu materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmuma pieņemšanai par kriminālprocesu uzsākšanu.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu