Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Skandāls Dienvidkorejā – futbola zvaigzne slepus filmējis seksu ar draudzenēm

Hvans Ui-Džo dodas uz tiesas sēdi.
Hvans Ui-Džo dodas uz tiesas sēdi. Foto: EPA/Scanpix

Dienvidkorejas futbolists Hvans Ui-Džo gaida tiesu par savu intīmo sakaru slepenu filmēšanu, raksta "The Korea Times".

2023. gadā vairāki intīmi foto ar Hvanu un citām sievietēm nonāca sociālajos medijos, kur tos izplatīja futbolista brāļa sieva. Sieviete bija mēģinājusi futbolistu šantažēt, par ko viņš viņu iesūdzēja tiesā un uzvarēja. 2024. gada septembrī Hvana brāļa sieva tika notiesāta uz trīs gadiem cietumā.

Izmeklēšanā gan tika atrasti pavedieni, kas noveda policiju pie paša futbolista nelegālajām darbībām. Pret Hvanu tika izvirzītas apsūdzības par nelegālu video uzņemšanu.

32 gadus vecais futbolists esot slepus filmējis intīmas tikšanās ar divām sievietēm kopā četras reizes no 2022. gada jūnija līdz septembrim.

Trešdien, 16. oktobrī, tiesas sēdē Hvans atzina savu vainu un atvainojās upurēm: "Es no sirds atvainojos tiem, kurus ietekmēja manas darbības. Es atvainojos arī par vilšanos, ko esmu radījis tiem, kuri mani atbalstīja."

Hvans solīja nedarīt neko tādu nākotnē un būt labākais, kāds viņš kā futbolists var būt. Prokuratūra gan apšauba sportista nožēlas patiesumu.

Spriedumu paredzēts pasludināt 2024. gada 18. decembrī. Prokuratūra pieprasījusi četrus gadus ilgu cietumsodu.

Hvans spēlē Turcijas augstākās līgas komandā "Alanyaspor". Pirms tam viņš pārstāvējis komandas Anglijā, Grieķijā, Dienvidkorejā, Japānā, kā arī Francijā. Hvans aizvadīja trīs sezonas "Ligue 1" turnīrā "Bordeaux" rindās. Viņš izcēlās ar 29 vārtiem 92 spēlēs Francijas prestižajā līgā.

Hvans aizvadījis arī 62 mačus un iesitis 19 vārtus Dienvidkorejas valstsvienības rindās. 2018. gadā viņu atzina par valsts labāko futbolistu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu