Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

Rēzeknes pusē par narkotiku tirgošanu aiztur trīs cilvēkus

Valsts policija. Ilustratīvs attēls.
Valsts policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Pagājušajā nedēļā Rēzeknes pusē par narkotiku tirgošanu likumsargi aizturējuši trīs personas, aģentūru LETA informēja Valsts policijā.

Turpinot darbu narkotisko un psihotropo vielu nelegālās aprites apkarošanas jomā Latgales reģionā, policija laikā no 8.oktobra līdz 10.oktobrim aizturēja trīs 1999.gadā dzimušus vīriešus, kuri nodarbojās ar narkotisko vielu apriti Rēzeknē un Rēzeknes novadā. Vienai no aizturētajām personām tiesa kā drošības līdzekli ir piemērojusi apcietinājumu.

Likumsargi pie aizturētajiem konstatēja četrus gramus amfetamīna un ap 1700 gramiem izžāvētas marihuānas. Tāpat atsavināta automašīna, datu nesēji, iepakojumi narkotisko vielu iepakošanai un svari.

Saistībā ar šo notikumu ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.1.panta 3.daļas - par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu realizācijas nolūkā un neatļautu realizēšanu. Par nelikumīgu narkotisko vielu apriti, ja to izdarījusi organizēta grupa, likumā paredzēta brīvības atņemšana no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu