Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

Zvejnieks haizivs vēderā atrod, iespējams, pazudušas amerikāņu tūristes mirstīgās atliekas

Foto: Attila JANDI/Shutterstock

26. septembrī 68 gadus vecā amerikāņu tūriste Kolīna Monfora kopā ar sešiem draugiem pētīja okeānu ap Reonas salu Indonēzijā, bet pazuda pēc tam, kad viņu aizrāva prom spēcīgi viļņi. Mazliet vairāk nekā pēc nedēļas kāds zvejnieks, kura tīklos bija nonākusi neveselīga paskata haizivs, uzšķērda tās vēderu. Tur viņš atrada cilvēka ķermeņa daļas ar tāda peldkostīma paliekām, kādu valkāja Kolīna, vēsta izdevums "The Independent". 

"Es noķēru haizivi, bet tās veselības stāvoklis nebija normāls. Nodomāju, ka tā norijusi plastmasu vai kādu tīkla gabalu. Lai atrastu problēmu, es iegriezu vēderā un tur atradu sievietes mirstīgās atliekas," stāsta austrumtimoriešu zvejnieks.

Vietējās varasiestādes teikušas, ka joprojām mēģina noteikt, vai atrastās ķermeņa daļas patiešām ir Monforas. 

Aloras salas jūras parku un to ieskaujošo okeāna daļu pārraugošās Reģionālās tehniskās implementācijas vadītājs Muhamads Salehs Goro norāda, ka haizivs vēderā patiešām atrasta mirusi sieviete. 

"Mēs sadarbojamies ar Indonēzijas vēstniecību Dili. Vēstniecība ir apstiprinājusi, ka šī informācija ir patiesa.

Sievietes mirstīgās atliekas tika atrastas haizivs vēderā Austrumtimorā. Mēs turpinām izmeklēt šo lietu, lai apstiprinātu, vai tas ir kāda Indonēzijā pazuduša cilvēka līķis.

Spriežot pēc peldkostīma, ir aizdomas, ka par šīs personas pazušanu iepriekš ir ziņots. Analīžu rezultāti tiks publiskoti pēc tam, kad saņemsim detalizētāku informāciju."

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu