Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

VIDEO Jēkabpils ģimnāzijas skolēni pusdienu šķīvjos atraduši kukaiņus

Foto: Ekrānuzņēmums no "ReTV" sižeta

Jēkabpils Valsts ģimnāzijas skolēni, pagājušajā piektdienā ēdot pusdienas skolas ēdnīcā, vairākos zupas šķīvjos atraduši kukaiņus. Pēc notikuma skolā divas reizes viesojās Pārtikas un veterinārais dienests, vēsta "ReTV Ziņas". 

Dienesta pārbaužu laikā nekādi pārkāpumi netika konstatēti. Arī ēdinātājs "Lucrum", kura juridiskā adrese ir Rīgā, uzstāj, ka ievēro visas higiēniskās prasības. 

"Neviens no personāla, kas šajā periodā atradās virtuvē un zālē, nekādus kukaiņus nav redzējis – ne ēdienā, ne jebkur citur. SIA “Lucrum” virtuvē tiek ievērotas visas higiēniskās un HACCP [tulkojumā: bīstamību analīzes un kritisko kontroles punktu – red.piez.] sistēmas prasības. Katru dienu notiek virsmu un iekārtu tīrīšana un dezinfekcija. Piektdien notiek ģenerālā tīrīšana," rakstiski norāda uzņēmuma pārstāvis.

PVD pārbaudes tika veiktas tikai pirmdien un otrdien. Dienestā uzsver, ka šādi kukaiņi mēdz ielīst sauso produktu iepakojumos, piemēram, rīsos, putraimos vai garšaugu maisījumos.

Ņemot vērā, ka konkrētajā dienā tika gatavota vistas gaļas zupa, kuras sastāvā bija vistas gaļa, kartupeļi, saldēti brokoļi, burkāni, dilles, kausētais siers un garšaugu maisījums, inspektoriem radās aizdomas, ka kukaiņi varēja ielīst vecajā garšaugu maisījuma iepakojumā, bet tas nav apstiprināts.

Vairāk skaties "ReTV" sižetā!

Video: "ReTV" sižets

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu