Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Nacionālajai drošībai nozīmīgajā "Naftimpeks" notikušas izmaiņas īpašnieku sastāvā (1)

Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Han maomin/Shutterstock

Notikušas izmaiņas naftas produktu tranzīta uzņēmuma SIA "Naftimpeks" īpašnieku sastāvā, liecina informācija "Firmas.lv".

Tiešā veidā kompānijas kapitālā vairs nav pārstāvēts Šveices pilsonis Andrejs Mirošņičenko, kuram iepriekš piederēja 6,79% uzņēmuma kapitāldaļu. Savukārt Šveices "Golden Hill Energy" līdzdalība kompānijas kapitālā palielinājusies no 3,85% līdz 18,66%.

Atbilstoši komersanta reģistrāciju apliecinošajam dokumentam, kas parakstīts pērn septembra beigās, "Golden Hill Energy" īpašnieks ir Mirošņičenko.

Vienlaikus "Naftimpeks" īpašnieki joprojām ir Kipras "Raderson Consult Limited", kura līdzdalība "Naftimpeks" kapitālā samazinājusies no 74,59% līdz 66,57%, savukārt "Naftimpeks" kapitālā 14,77% kapitāldaļu īpašnieks joprojām ir Armands Sadauskis.

Izmaiņas uzņēmuma īpašnieku sastāvā iegrāmatotas otrdien, 15.oktobrī.

LETA jau vēstīja, ka "Naftimpeks" pagājušajā gadā strādāja ar 17,582 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 41,8% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa palielinājās vairākkārtīgi - līdz 6,726 miljoniem eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Naftimpeks" dibināts 1997.gadā, un tās pamatkapitāls ir 4,557 miljoni eiro. "Naftimpeks" ir nacionālajai drošībai nozīmīga kompānija, liecina informācija Uzņēmumu reģistrā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu