Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

"New York Times": Ziemeļkoreja uz konflikta zonām kopā ar ieročiem mēdz sūtīt karavīrus

Foto: AP/Scanpix

Ziemeļkoreja kopā ar ieročiem, ko tā sūta uz konflikta zonām, mēdz tur kaujaslaukā sūtīt arī savus karavīrus, vēsta laikraksts "New York Times".

Ja Ziemeļkorejas ieroču piegādes Krievijai ir plaši dokumentētas, par Phenjanas karavīru sūtīšanu uz Krieviju līdz šim ziņojusi pamatā Kijiva.

Tomēr "New York Times" aptaujātie eksperti norāda - ja Phenjana patiešām ir nosūtījusi uz Krieviju kādu skaitu karavīru, tas atbilst tās ierastajai praksei.

Neraugoties uz kareivīgo retoriku, Ziemeļkoreja nav bijusi karā kopš 1953.gada.

Phenjanas režīms vēlas, lai tās armija gūtu mūsdienu kaujas pieredzi, norāda laikraksts.

Ziemeļkorejas piloti cīnījās Vjetnamas karā un 1973.gada arābu-Izraēlas karā Ēģiptes pusē.

Phenjana 2016.gadā nosūtīja raķešu tehniķus un divas nelielas kaujas vienības uz Sīriju, lai piedalītos pilsoņu karā Bašara al Asada režīma pusē, ziņoja Krievijas valsts ziņu aģentūra TASS.

"Tā ir likumsakarība - kad Ziemeļkoreja pārdeva ieročus karojošām valstīm, tā sūtīja arī personālu, ne tikai lai palīdzētu šīm valstīm izmantot ieročus, bet arī lai paši cīnītos," laikrakstam "New York Times" sacīja Seulas Asana politikas pētījumu institūta militārais eksperts Jongs Vuks. "Viņiem, kā šķiet, nepatīk laist garām iespēju pakarot kādā karā un gūt pieredzi."

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu