Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Jūrmalā vēlas atteikties no iespējas vismaz gadu neapmeklēt pašvaldības bērnudārzu un saglabāt vietu tajā

Bērnudārzs. Ilustratīvs foto.
Bērnudārzs. Ilustratīvs foto. Foto: Shutterstock

Jūrmalas pašvaldība vairs nepiedāvās iespēju vismaz gadu neapmeklēt pašvaldības bērnudārzu un saglabāt vietu tajā, paredz plānotie grozījumi pašvaldības saistošajos noteikumos.

Pašvaldība arī rosina samazināt dienu skaitu, kuru laikā ir gaidāma bērnu likumisko pārstāvju atbilde uz pašvaldības izglītības iestādes uzaicinājumu apmeklēt izglītības iestādi - no 15 uz desmit dienām. Vietvara uzskata, ka tādējādi tiks samazināts gaidīšanas laiks arī pārējiem rindā esošajiem.

Grozījumus saistošajos noteikumos "Par bērnu reģistrācijas, uzņemšanas un atskaitīšanas kārtību Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības izglītības iestādēs, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmas" pašvaldība nodevusi sabiedrības viedokļa noskaidrošanai. Viedokli iespējams izteikt līdz 28.oktobrim.

Pašvaldība pauž, ka tās dibinātajās pirmsskolas izglītības iestādēs piedāvāto vietu skaits bērniem vecumā no pusotra līdz četriem gadiem ir mazāks nekā pieprasījums pēc šī pakalpojuma. 2023.gadā rindā bija reģistrēts 321 bērns.

Plānots, ka noteikumi nodrošinās vienotu un pārskatāmu kārtību bērnu uzņemšanai pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs, kā arī nodrošinās uzņemšanu prioritārā secībā, vispirms uzņemot pašvaldības administratīvajā teritorijā deklarētos bērnus tiem tuvākajā izglītības iestādē.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu