Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Vides dienests Tārgales pagastā atklāj nelikumīgu būvniecības atkritumu "kapu"

Foto: Valsts vides dienests/"Facebook"

Valsts vides dienests (VVD) 9.oktobrī pēc iedzīvotāju ziņojuma Ventspils novada Tārgales pagastā konstatējis nelikumīgu būvniecības atkritumu apglabāšanu vismaz 100 kubikmetru apjomā, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Konstatēts, ka objektā esošie atkritumi ievesti no īpašuma demontāžas, savukārt demontāžas veicējs nodevis būvniecības atkritumus trešajām personām, kas nelikumīgi atkritumus izveda no objekta un iestrādāja augsnē, informēja Jalinska.

VVD Dienvidrietumu reģionālās vides pārvaldes Kurzemes Piesārņojuma kontroles daļas vadītāja Rudīte Šenfelde informēja, ka īsā laika periodā konstatētas divas būvniecības atkritumu norakšanas lietas, kas liecina par izpratnes trūkumu par to, ko šādas rīcības ilgtermiņā nodara videi un vēlāk arī pašu iedzīvotāju veselībai.

Augsnē apglabātie dzelzsbetona gabali, ķieģeļu gabali, metāla armatūras stieņi un citi atkritumi, sadaloties vidē, rada cilvēku un dzīvnieku veselībai kaitīgas vielas. Ar metāliem un citiem toksīniem var tikt piesārņota augsne un gruntsūdeņi, kas savukārt, nonākot dzeramajā ūdenī un pārtikā, tālāk nonāk dzīvnieku un cilvēku organismā izraisot dažādas saslimšanas, skaidro Šenfelde.

Būvniecības atkritumi tikuši pārvadāti bez attiecīgas atkritumu apsaimniekošanas atļaujas. Ņemot vērā iepriekš pausto, minētās darbības ar būvniecības atkritumiem ir Atkritumu apsaimniekošanas likuma noteikto prasību pārkāpums.

VVD informē, ka pašlaik notiek lietas apstākļu noskaidrošana un pie administratīvās atbildības saucamo personu identificēšana.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu