Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

"Mbapē ir galvenais aizdomās turamais." Zviedru žurnālists par izvarošanu Stokholmā

Kiliana Mbapē plakāts.
Kiliana Mbapē plakāts. Foto: Reuters/ScanPix

Pirmdien, 14. oktobrī, pa futbola pasauli strauji izplatījās ziņas par izvarošanas apsūdzībām, kurās iesaistīts Francijas superzvaigzne Kilians Mbapē. Zviedrijas laikraksta "Expressen" žurnālists dalījies ar informāciju par izmeklēšanu.

Kā pirmdien ziņoja "Expressen", tiek izmeklēta lieta pret Francijas futbolistu par izvarošanu un seksuālu uzmākšanos.

"Expressen" un "Aftonbladet" ir vieni no tiem zviedru medijiem, kas izvēlējās atklāt Mbapē vārdu izvarošanas apsūdzībā. Sākumā tika ziņots par nozieguma faktu, bet pēc tam tika atklāta informācija, ka francūzis atradās tajā pašā viesnīcā. Mbapē un viņa advokāti uz to reaģēja ārkārtīgi asi. Pēc tam viņš jau tika minēts kā viens no aizdomās turamajiem. 

"Aftonbladet" apgalvo, ka to atklāja tieši Mbapē reakcijas dēļ. Pēc žurnāla teiktā, futbolista publikācija sociālajos medijos (sportists tās nosauca par viltus ziņām) izdzēsa vajadzību slēpt viņa identitāti.

"Expressen" žurnālists dalījās ar viņam pieejamo informāciju par izmeklēšanu: "Mēs esam par 100 procentiem pārliecināti, ka viņš ir galvenais aizdomās turamais. Mēs nezinām, vai Mbapē paveica šo noziegumu, – tas ir jānoskaidro policijai –, bet zinām, ka viņš ir galvenais aizdomās turamais." 

Zviedrijas žurnālists neatklāja savus avotus, bet galvoja, ka tie ir ticami. Pēc viņa teiktā, Mbapē un upure viens otru iepriekš nepazina. Izvarošana notika viesnīcā, kur abi bija apmetušies. Policijas rīcībā ir upures apģērbs.

"Ierasti šādās situācijās Mbapē tiktu aizturēts," apgalvo žurnālists. "Mēs zinām, ka ir aizdomas un tās ir pietiekami spēcīgas, lai sāktu izmeklēšanu."

25 gadus vecā Mbapē pārstāvji apsūdzības nosaukuši par apmelojumiem un draud ar tiesas darbiem.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu