Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

Analītiķi: krievi modernizējuši savus "šahedus", tos ir grūtāk notriekt

Foto: Sobhan Farajvan/Pacific Press/picture alliance

Agresorvalsts Krievijas armijas arsenālā esošie uzbrukuma droni "Shahed 136", kuri tiek plaši lietoti triecieniem Ukrainā, ir modernizēti. Kara pētījumu institūta (ISW) analītiķi norāda, ka tagad tie spēj lidot augstāk un ātrāk, vēsta Ukrainas ziņu aģentūra "UNIAN". 

Institūtam to pastāstījis kādas Ukrainas bruņoto spēku pretgaisa aizsardzības vienības karavīrs. Karavīrs norāda, ka iepriekš "šahedi" bijuši ļoti lēni, grūti manevrējami, un spējīgi lidot tikai zemos augstumos. 

Neskatoties uz to, ka dronus tagad ir grūtāk notriekt, ukraiņi cītīgi pielāgojas jaunajiem apstākļiem. "Ukrainas armija norāda, ka tās trieciengrupas ir saņēmušas labāku aprīkojumu un uzlabojušas taktiku, lai turpinātu notriekt "Shahed" dronus," teikts ISW paziņojumā.

Analītiķis un aviācijas eksperts Konstantins Krivolaps iepriekš uzsvēris, ka Ukrainas Aizsardzības spēkiem jāgatavojas uz to, ka ienaidnieks arvien plašāk lietos "Shahed" tipa dronus un tos būs grūtāk notriekt.

Ukrainas bruņotie spēki ir izgudrojuši inovatīvu veidu, kā uzmeklēt dronus – visā valstī uz stabiem izvietoti mikrofoni, kas uztver tā dzinēja skaņu, savukārt centrālā pretgaisa aizsardzības sistēma izmanto mikrofonu datus, lai noteiktu katra drona trajektoriju un tā iespējamo mērķi. 

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu