Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

Moralesa atbalstītāji protestē pret eksprezidenta iespējamo aizturēšanu izvarošanas lietā

Foto: AFP/SCANPIX

Bolīvijas eksprezidenta Evo Moralesa atbalstītāji šonedēļ nobloķējuši divas šosejas un iesaistījušies sadursmēs ar policiju, protestējot pret Moralesa iesējamo aizturēšanu saistībā ar apsūdzībām pusaudzes izvarošanā.

Protestētāji pirmdienas rītā nobloķēja divus ceļus, kas savieno Kočabambas departamentu, kur Moraless pavada lielāko daļu sava laika, ar Sukeri un Santakrusu de la Sjerru. Protestēji paziņoja, ka tuvāko dienu laikā nobloķēs visu valsti.

Parotani izraisījās protestētāju un policistu sadursmes, un policija lika lietā asaru gāzi, lai savaldītu protestētājus. Policija apstiprināja mediju ziņoto, ka aizturēti vismaz seši cilvēki.

Pieaugot spriedzei, Bolīvijas prezidents Luiss Arse, kurš no sabiedrotā kļuvis par pārliecinātu Moralesa pretinieku, nomainīja valsts drošības spēku un deviņu departamentu vadību.

Moraless tika ievēlēts prezidenta amatā 2006.gadā un baudīja lielu popularitāti, līdz mēģināja apiet konstitūciju, lai paliktu valsts galvas amatā uz ceturto pilnvaru termiņu.

Par spīti apsūdzībām par 2019.gada vēlēšanu rezultātu viltošanu, viņš savi pasludināja par uzvarētāju, taču bija spiests atkāpties pēc armijas atbalsta zaudēšanas. Cerot tomēr atgriezties amatā, viņš organizējis plašus protestus pret pašreizējo prezidentu, kurš tika ievēlēts ar paša Moralesa atbalstu.

64 gadus vecais Moraless apsūdzēts izvarošanā un cilvēku kontrabandā. Apsūdzības saistītas ar Moralesa seksuālajām attiecībām ar 15 gadus vecu meiteni no jaunatnes politiskās organizācijas 2015.gadā. 2016.gadā meitene dzemdēja bērnu, kura tēvs, domājams, ir Moraless.

Pagājušajā ceturtdienā Moraless neievēroja prokuratūras pavēsti un neieradās sniegt liecību, un tāpēc Moralesu var aizturēt.

Meitenes vecāki tiek turēti aizdomās par meitas pierakstīšanu Moralesa jaunatnes organizācijā ar mērķi panākt politisku un personisku labumu apmaiņā pret savu meitu. Arī meitenes tēvs neieradās prokuratūrā uz liecības sniegšanu un piektdien tika aizturēts.

Moraless noliedz vainu viņam izvirzītajās apsūdzībās un apgalvo, ka tās safabricējusi Arses valdība.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu