Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

Prāgā plāno aizliegt tūrisma aģentūru rīkotos "bārgājienus"

Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Arthur Matsuo/Shutterstock

Prāga plāno aizliegt tūrisma aģentūru organizētās tūres pa bāriem, lai atturētu nekārtīgus tūristus no to apmeklējuma un tā vietā piesaistītu "izsmalcinātākus" apmeklētājus, vēsta BBC.

Čehijas galvaspilsētas iestādes paziņojušas, ka organizēti gājieni pa bāriem, kas bieži vien ir paredzēti ārzemju vecpuišu un vecmeitu ballītēm, tiks aizliegti no plkst.22 līdz plkst.6 pēc vietējā laika (plkt.21 līdz plkst.5 pēc Latvijas laika).

Prāga nav vienīgā, kas cenšas atturēt trokšņojošos tūristus, no kuriem daudzi ir no Apvienotās Karalistes. Pagājušajā gadā Amsterdama uzsāka kampaņu, lai atturētu jaunus britu vīriešus no došanās uz Nīderlandes galvaspilsētu lietot narkotikas un pārmērīgi dzert.

Prāgas pilsētas dome paziņoja, ka padomnieki ir apstiprinājuši grozījumu, kas ierobežo "organizētu tūristu pārvietošanos no kroga uz krogu, traucējot nakts mieru, jo īpaši centrā".

Padomnieki apgalvojuši, ka iereibušo tūristu pūļi negatīvi ietekmē pilsētas reputāciju.

Prāgas pirmā rajona mērs Terēzija Radomerska sacīja, ka tā ir "apsveicama pārmaiņa", kas "mazinās negatīvo ietekmi, ko rada pārmērīgs troksnis ielās".

Aizlieguma izpilde tiks uzticēta policijai.

Saskaņā ar Čehijas Statistikas biroja datiem pagājušajā gadā pilsētā viesojās aptuveni 7,4 miljoni tūristu.

Vēsturiski daudzus tūristus Čehijas galvaspilsēta ir vilinājusi ar skaistajām vēsturiskajām iezīmēm un lēto alu, kas dažos restorānos un krogos var būt lētāks nekā pudelēs pildīts ūdens.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu