Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

Divi mēneši jūrā. Krievijā Ohotskas jūrā izglābts vīrietis

Foto: Reuters/ScanPix

Krievijā izglābts vīrietis, kurš 67 dienas dreifējis piepūšamā laivā Ohotskas jūrā, taču viņa brālis un brāļadēls ir miruši, otrdien paziņojušas amatpersonas. Pagaidām gan neesot skaidrs, kā vīrietis ir izdzīvojis.

Vīrieti pirmdien pie Kamčatkas pussalas izglāba zvejas kuģis.

Prokuratūra neatklāja izdzīvojušā vārdu, bet mediji identificēja viņu kā 46 gadus veco Mihailu Pičuginu, kurš augusta sākumā kopā ar 49 gadus veco brāli un 15 gadus veco brāļadēlu devās izbraukumā ar laivu, lai novērotu vaļus Ohotskas jūrā. Mirušo ķermeņi tika atrasti laivā, kad zvejas kuģis "Angel" izglāba Pičuginu.

Mediji vēstīja, ka vīriešiem laivā bija līdzi nelieli pārtikas krājumi un aptuveni 20 litri ūdens, kad laivai salūza dzinējs.

Pičugins svēra tikai 50 kilogramus, kad tika izglābts. 67 dienās uz jūras viņš bija zaudējis pusi no sava ķermeņa svara, ziņoja mediji.

Pagaidām nav skaidrs, kā viņam izdevās izdzīvot Ohotskas jūrā, kas ir aukstākā jūra Austrumāzijā, un kā gāja bojā viņa radinieki. Prokuratūra paziņoja, ka sākta izmeklēšana par iespējamo drošības noteikumu pārkāpšanu, kas izraisījusi cilvēku nāvi.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu