Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

VIDEO Rīgā notikusi spraiga pakaļdzīšanās. Pusaudzis ar auto bēg no policijas (3)

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Aizvadītās nedēļas izskaņā Valsts policijas Reaģēšanas pārvaldes Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki, patrulējot ar netrafarēto automašīnu, pamanīja kādu "BMW" spēkrata vadītāju, kurš nebija piesprādzējies. Taču pēc rīkojuma apturēt transportlīdzekli automašīnas vadītājs sāka bēgšanu, pārkāpjot virkni ceļu satiksmes noteikumu. Izrādījās. ka bēgošais autovadītājs ir sešpadsmitgadnieks bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, "Apollo.lv" informēja Valsts policijā.

13. oktobrī ap plkst.01.00 policistu ekipāža, veicot satiksmes uzraudzību Rīgā, Satekles ielā pamanīja automašīnu "BMW", kuras vadītājs šķietami nebija piesprādzējies. Lai pārliecinātos par šo faktu, likumsargi, ieslēdzot speciālos skaņas un gaismas signālus, deva rīkojumu apturēt transportlīdzekli, taču "BMW" vadītājs strauji sāka palielināt ātrumu un traucās pa Lāčplēša ielu Salu tilta virzienā.

Bēgšanas laikā autovadītājs vairākas reizes pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu – vietā, kur atļauts 70 km/h, "BMW" vadītājs brauca ar 164 km/h. Tāpat autovadītājs vairākas reizes neievēroja luksofora aizliedzošo signālu.

Pakaļdzīšanās laikā "BMW" spēkrata vadītājam vairākkārt likts apturēt transportlīdzekli, bet tā vadītājs bija ļoti pārgalvīgs un turpināja rupji ignorēt policistu prasību, tādēļ tika piesaistīti Valsts policijas papildspēki.

Zolitūdes ielā likumsargi apturēja bēgošo autovadītāju. Pēc transportlīdzekļa apturēšanas izrādījās, ka to vadījis pusaudzis, kuram nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību.

Pusaudzis paskaidroja, ka automašīnu esot paņēmis no vecākiem, kamēr viņi guļ, lai nogādātu paziņu mājās.

Par puiša pārgalvīgo rīcību Valsts policija kopumā sāka 11 administratīvā pārkāpuma procesus – vienu par braukšanu bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, vienu par nepakļaušanos policijas likumīgajām prasībām apturēt transportlīdzekli (par bēgšanu), divus par agresīvu braukšanu, trīs par atļautā ātruma pārsniegšanu un četrus par luksofora aizliedzošā signāla neievērošanu.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu