Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

"Šis atvaļinājums ir izņēmuma situācija." Samoilovs uz mēnesi pametis darbu IZM

Latvijas pludmales volejbolists Aleksandrs Samoilovs.
Latvijas pludmales volejbolists Aleksandrs Samoilovs. Foto: Evija Trifanova/LETA

Jaunais Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Sporta departamenta direktors Aleksandrs Samoilovs devies mēnesi ilgā bezalgas atvaļinājumā, lai piedalītos pludmales volejbola nometnē Spānijā, Maljorkā, aģentūrai LETA apstiprināja Samoilovs.

Nometni rīko SIA "Beachbox", ar ko sadarbojas Samoilova pārstāvētās biedrības "Karalis lauva" un "Smilšu lauva". Kā skaidro Samoilovs, viņš nesaņem atalgojumu nevienā no biedrībām - tās sedzot tikai viņa komandējuma izdevumus uz nometnēm un sacensībām.

Dalība sporta nometnē esot ieplānota vēl pagājušajā gadā. Par bezalgas atvaļinājumu Samoilovs ar ministriju vienojies vēl pirms darba attiecību uzsākšanas.

"Šis atvaļinājums ir izņēmuma situācija, kas ir tieši saistīta ar profesionālās darbības pārkārtošanu šogad, pārejot no vienas darbības sfēras citā," norādīja Samoilovs.

Jaunais Sporta departamenta direktors devies prombūtnē laikā, kad notiek darbs pie valsts budžeta nākamajam gadam, tostarp sporta nozarē. Samoilovs neuzskata, ka viņa prombūtne negatīvi ietekmēs departamenta darbību. Samoilovu prombūtnē līdz mēneša beigām aizstās Juridiskā un nekustamo īpašumu departamenta direktors Raimonds Kārkliņš.

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisija otrdien iepazinās ar sporta budžeta projektu 2025.gadam. Opozīcijas deputāts Oļegs Burovs (GKR) pauda neapmierinātību, ka ar to iepazīstināja izglītības un zinātnes ministres biroja sekretāre Kristiāna Strenga, nevis pats Samoilovs.

"Nav pieņemami, ka šodien [apakškomisijas sēdē] nepiedalās Sporta departamenta direktors. Mums, Saeimas deputātiem, [budžeta] apspriešanas laikā nav komandējumu, mēs visi strādājam, jūs [ministrijā] strādājat, visi gatavo budžetu," kritizēja Burovs.

Samoilovs departamenta direktora pienākumus sāka pildīt 10.jūlijā. Kā valsts amatpersonai viņam ir sešu mēnešu pārbaudes laiks.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu