Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

Sipeniece-Gavare atklāj amizanto stāstu par to, kā savulaik tikusi turēta kā ķīlniece (2)

Baiba Sipeniece-Gavare
Baiba Sipeniece-Gavare Foto: publicitātes

11. oktobrī "Splendid Palace" norisinājās humoristes un pasākumu vadītājas Baibas Sipenieces-Gavares stāvizrādes "Ir vēl!" pirmizrāde, kurā viņa dalījās ar amizantiem un neaizmirstamiem stāstiem no savas dzīves. Starp tiem bija arī stāsts par to, kā Baiba jaunībā tika turēta kā ķīlniece.

Vienu no pirmizrādē dzirdētajiem stāstiem aprakstījis izdevums "Kas Jauns". 90. gados Baiba studēja aktiermākslu, bet, lai nopelnītu iztiku, strādāja valūtas veikalā.

Kādu dienu veikala vadītāja iekūlusies nepatikšanās. No bandītiem avansā paņēmusi naudu par mēbelēm, bet preci nav plānojusi sagādāt. 

Bandīti vairākkārt medīja veikala īpašnieci, cenšoties noskaidrot lietas apstākļus. Kad viņi saprata, ka vadītāja nav uz vietas, viņi nolaupīja Baibu. Plāns bija vienkāršs – turēt Baibu par ķīlnieci, līdz veikala vadītāja atmaksās parādu. Tā arī sākās Baibas dažu dienu kopdzīve ar bandītu Vaļeru.

Baiba skaidrojusi bandītam, ka studē aktiermākslu un nedrīkst kavēt nodarbības. Ar noziedznieku abi vienojušies, ka viņš sēdēs zālē, bet Baiba spēlēs izrādi un pēc tam atgriezīsies gūstā. Kad kursabiedrene jautājusi, kas ir šis vīrietis, kas viņu pavada, Baibai ilgi nebija jāmeklē atbilde. Viņa teikusi: "Mans džeks!"

Naudas izspiešanas misija izgāzās. Pagāja trīs dienas, bet veikala īpašniece nelikās ne zinis, un noziedznieki saprata, ka šis plāns nestrādās. Galu galā viņi šķīrās kā draugi.

Baiba atceras vēl šodien Vaļeras tekstu: "Baibočka! Ja tev kāds dzīvē darīs pāri, momentā zvani man!"

Kad cilvēki jautā, kāpēc Baiba ir tik drosmīga, viņa atgādina, ka viņai ir Vaļeras telefona numurs.

"Apollo.lv" jau vēstīja iepriekš, ka aizvadītajā nedēļas nogalē Rīgā, "Splendid Palace" tika aizvadīta Baibas Sipenieces-Gavares jaunās stāvizrādes "IR VĒL" pirmizrāde, pulcējot nozīmīgus Baibas dzīves cilvēkus un viņas talanta cienītājus.

Vairāk lasi izdevuma "Kas jauns" jaunākajā numurā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu