Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

VIDEO Autovadītāja Kuldīgas novadā īsā laika sprīdī tiek pie trīs administratīvā pārkāpuma procesiem

Foto: Ekrānuzņēmums no video.

Šā gada 8.oktobrī Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ziemeļkurzemes iecirkņa amatpersonas veica patrulēšanu ar bezpilota gaisa kuģi jeb dronu un konstatēja pārkāpumu pie dzelzceļa pārbrauktuves.

Kuldīgas novadā, Rudbāržu pagastā uz autoceļa P117 Skrunda-Aizpute ap pulksten 14.20 konstatēts transportlīdzeklis "Fiat", kura vadītāja neizpildīja ceļa zīmes nr. 207 "Neapstājoties tālāk braukt aizliegts" prasību, veica apdzīšanas manevru, šķērsojot 920. ceļa apzīmējumu "nepārtraukta līnija" un veica šo transportlīdzekļa apdzīšanu uz dzelzceļa pārbrauktuves.

Valsts policijā pret sievieti sākts administratīvā pārkāpuma process par visiem šiem pārkāpumiem.

Kopumā oktobrī Valsts policijas amatpersonas Kurzemē sāka 31 administratīvo pārkāpumu procesu par tās prasības neizpildīšanu, kura noteikta ar 207. ceļa zīmi (STOP), no tiem 19 pārkāpumi fiksēti Liepājā.

Saskaņā ar Ceļu satiksmes likumu, par tās prasības neizpildīšanu, kura noteikta ar 207. ceļa zīmi (par transportlīdzekļa neapturēšanu), piemēro naudas sodu velosipēda vai elektroskrejriteņa vadītājam 10 eiro apmērā, bet cita transportlīdzekļa vadītājam 30 eiro apmērā.

Valsts policija ceļu satiksmes kontrolei regulāri izmanto bezpilota lidaparātu jeb dronu, galvenokārt uzsvaru liekot gan uz agresīvas braukšanas pārkāpumu fiksēšanu, gan ceļa zīmju ievērošanu, luksoforu signālu ievērošanu, ceļa apzīmējumu un nepārtraukto līniju ievērošanu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu