Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

Satraumējas "76ers" jaunā zvaigzne Džordžs – apdraudēts sezonas sākums

Pols Džordžs.
Pols Džordžs. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Pirmdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pirmssezonas pārbaudes mačā pret savainojumā iedzīvojās Filadelfijas "76ers" spēlētājs Pols Džordžs.

Mačā, kurā "76ers" viesos ar 104:87 pārspēja Atlantas "Hawks" vienību, 34 gadus vecais Džordžs otrajā ceturtdaļā guva kreisās kājas ceļgala traumu. Līdz tam viņš 12 minūtēs izcēlās ar astoņiem gūtiem punktiem.

Pēc spēles Filadelfijas kluba galvenais treneris Niks Nērss norādīja, ka pāragri spriest par Džordža savainojuma nopietnību un padziļinātas medicīniskās pārbaudes tiks veiktas otrdien. Iespējams, Džordžs pārbaudes spēlēs vairs nepiedalīsies.

Deviņu NBA "All Star" spēļu dalībnieks Džordžs "76ers" pievienojās jūlijā, noslēdzot maksimālo līgumu par 212 miljoniem ASV dolāru uz četriem gadiem. Pieredzējušais spēlētājs kopā ar 2023.gada NBA sezonas vērtīgāko spēlētāju Džoelu Embīdu un vairākkārtējo Visu zvaigžņu spēles dalībnieku Tairīsu Maksiju, tiek uzskatīti par vienu no labākajiem trio līgā, kas varētu sastādīt konkurenci cīņā par titulu Bostonas "Celtics".

Jau vēstīts, ka Embīds pārbaudes spēlēs nepiedalīsies, jo vēlas sadziedēt pērn satraumēto ceļgalu.

Šosezon "76ers" līdzjutēji cer, ka komanda būs viena no titula pretendentēm, jo pagarināti līgumi ar Embīdu un Tairīsu Maksiju, komandai pievienojušies Pols Džordžs, Keilebs Mārtins, Ēriks Gordons un Andrē Dramonds, kā arī panāktas vienošanās ar brīvajiem aģentiem Kelliju Obrē un Kailu Loriju.

Jaunā NBA sezona sāksies 22.oktobrī. Regulārā čempionāta spēles ilgs līdz 13.aprīlim, pēc kā sāksies "paly off" mači, čempionus noskaidrojot jūnijā.

Pagājušajā sezonā par NBA čempionvienību kļuva latvieša Kristapa Porziņģa pārstāvētā Bostonas "Celtics", kas finālsērijā ar 4-1 pārspēja Dalasas "Mavericks" komandu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu