Latvijā pastāv īpaša, daudziem slēpta pasaule – "džentlmeņu klubi". Šīs "ekskluzīvās" vietas, kuru saknes meklējamas senās angļu tradīcijās, piedāvā ne tikai vietu vīriešu sarunām un cigāru baudīšanai, bet arī striptīzdejotāju šovus un ne tikai. Tomēr šie klubi, kas reiz tika uzskatīti par elites privilēģiju, mūsdienās ir kļuvuši citādāki. Kas īsti slēpjas aiz šo noslēpumaino vietu aizkariem, aiz kuriem var iekļūt vien pārsvarā turīgi ārzemnieki? 

Ārvalstu mediji par "džentlmeņu klubu" būtību un atšķirību starp striptīza klubu raksta: "Džentlmeņu klubs sniedz pieredzi, kas ir tālu no tās, kas tevi gaida striptīza klubā. Salīdzināt abus ir tas pats, kas mēģināt pierādīt, ka pieczvaigžņu luksusa kūrorts un mazpilsētas motelis ir viens un tas pats - neiespējami."

Lielākā atšķirība starp "džentlmeņu klubiem" un striptīzklubiem ir augstākas klases dejotājas. "Džentlmeņu klubs" ir izveidots tā, lai sniegtu augstākas klases pieredzi saviem klientiem. Arī apmeklētāju prasības ir augstākas, jo klubu reputācija ir ļoti svarīga. Tas nozīmē, ka "džentlmeņu klubi" ir ļoti izvēlīgi gan pret dejotājām, gan klientiem, kuri tiek ielaisti bārā.

Latvijā ir vairāki šādi klubi, taču ne par visiem ir zināma to atrašanās vieta vai darbība.