Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

VIDEO Vecumniekos nelegālā meža trasē brauciens ar motociklu kādam vadītājam beidzas letāli

Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: FotoDax/Shutterstock

Bauskas novada Vecumnieku pagastā nesankcionēti ierīkotā trasē izklaides brauciens ar motociklu vienatnē kādam vadītājam beidzās letāli. Braucamrīka stūrētājs vienā no maršruta posmiem zaudēja kontroli pār savu transportlīdzekli un piedzīvoja kritienu, vēsta raidījums "Degpunktā".

Likumsargi apstiprina, ka traģiskais negadījums, kurā dažu nedēļu griezumā dzīvību zaudējis kārtējais motociklists, notika pie Zvirgzdes karjera.

"Tika konstatēts 1964. gadā dzimis motocikla vadītājs, kurš gājis bojā negadījumā ar minēto transportlīdzekli. Valsts policijā ir uzsākts kriminālprocess, un tiek skaidroti notikušā apstākļi," informēja Valsts policijas pārstāve Rūta Strautniece.

Iespējams, motobraucējs, pārvietojoties trasē, nesekmīgi veica kādu no braukšanas elementiem. Tāpat pastāv iespēja, ka motocikla vadītājs, "ieejot" virāžā, nenoturējās ceļa vidusdaļā, piebrauca pārāk tuvu pagrieziena ārmalai un tika uzmests gaisā. Nevar izslēgt arī versiju, ka pēc liktenīgā manevra braucamrīks bojāgājušajam uzkrita virsū, radot nāvējošus ievainojumus.

Notikuma vietā sastaptais satiksmes speciālists Oskars Irbītis stāsta, ka šādi pašrocīgi ierīkoti braukšanas ceļi nav pārāk droši. Viņš arī uzsver, ka motociklists, braucot meža apvidū ierīkotā trasē, ir pakļauts krietni vairāk negadījumus veicinošiem faktoriem nekā pilsētvidē vai uz lielceļa.

"Uz ceļa nav koku – kā mēs redzam šeit, koku ir daudz. Trases ir nelīdzenas, tās nav speciāli sagatavotas. Līdz ar to katrs pats atbild ar savu dzīvību, savu veselību, ja braucam šādās vietās, it sevišķi, ja braucam vienatnē, tas ir ļoti liels risks," viņš skaidroja.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu