Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

"Palīdzēt tikt atpakaļ uz kājām". Kampaņā cer savākt līdzekļus brīvroku kruķu iegādei Ukrainas karavīriem

Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: OLEH SLEPCHENKO/Shutterstock

Fonds "Uzņēmēji mieram" sācis kampaņu "Palīdzi tikt atpakaļ uz kājām!", aicinot Latvijas uzņēmumus un ikvienu iedzīvotāju ziedot brīvroku kruķu iegādei karā cietušajiem Ukrainas karavīriem, aģentūru LETA informēja fondā.

Ar šo kruķu palīdzību iespējams nodrošināt cietušo karavīru spēju pārvietoties, strādāt un piedalīties ikdienas dzīvē uzreiz pēc apakšstilba traumas vai operācijas, tādējādi uzreiz atgūstot zināmu normalitāti, skaidro fonda pārstāvji.

Kopumā kampaņas laikā plānots piegādāt 2000 kruķus Ukrainas cietušo karavīru rehabilitācijai. Informāciju par ziedošanas iespējām var atrast fonda mājaslapā.

Viens no kampaņas iniciatoriem neiroķirurgs Jānis Šlēziņš norāda, ka ikviens kopīgi sarūpētais un nosūtītais brīvroku kruķis "pieceļ kājās" un padara staigājošu vienu cilvēku, turklāt, ja kruķis kļūst nevajadzīgs pirmajai personai, to var izmantot cita persona.

Fonds "Uzņēmēji mieram" apvieno vairāk nekā 300 Latvijas uzņēmēju. Tā oficiālie sadarbības partneri ir Aizsardzības ministrija, Nacionālie bruņotie spēki, Ārlietu ministrija, Valsts policija, Valsts robežsardze, kā arī fonds "Ziedot.lv", Ukrainas vēstniecība Latvijā un citi.

Ar fonda starpniecību līdz šim Ukrainai sniegta palīdzība vairāk nekā 11,8 miljonu eiro apmērā. Tostarp nosūtīti vairāk nekā 550 droni, 135 ģeneratori, 8800 militārā ekipējuma vienības, 600 transportlīdzekļi, 100 nakts redzamības iekārtas, 670 mobilās uzlādes stacijas un citas iekārtas, kā arī humānās palīdzības kravas. Ukrainas slimnīcām sniegts atbalsts vairāk nekā 1,5 miljonu apmērā.

Tāpat fonds "Uzņēmēji mieram" īstenojis un turpina īstenot vairākus rekonstrukcijas projektus, lai sniegtu tūlītēju palīdzību Ukrainas civiliedzīvotājiem Čerņihivas apgabalā.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu