Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

Video "Kanādas" bokseris Beterbijevs pēc triumfa ringā aicina Kadirovu

Aizvadītajā nedēļas nogalē Dagestānas bokseris Artūrs Beterbijevs kļuva par absolūto čempionu pussmagajā svarā (79 kilogrami). Pēc uzvaras pār Dmitriju Bivolu viņu apsveica Čečenijas vadonis Ramzans Kadirovs.

Rijādas "Kingdom Arena" Beterbijevs uzveica Bivolu 12 raundu cīņā pēc tuva tiesnešu lēmuma (114:114, 115:113 un 116:112). Duelis bija ārkārtīgi līdzvērtīgs un aizraujošs – tas varēja beigties arī neizšķirti. Saūda Arābijas izklaides jomas vadītājs Turki al Šeihs izteicies, ka vēlas revanšu. 

Pēc cīņas Beterbijevu – kuram ir Kanādas pase – apsveica Krievijas diktatora Vladimira Putina sabiedrotais Kadirovs. Bokseris viņu aicināja ringā, pirms tiesnešu lēmums tika nolasīts. Kadirovs cēla Beterbijevu gaisā, kad viņu atzina par uzvarētāju.

39 gadus vecais Beterbijevs pirmoreiz karjerā neatrada nokautu, joprojām esot neuzveikts (21–0). Viņam izdevās nosargāt savus pasaules čempionu titulus Pasaules Boksa padomes (WBC), Pasaules Boksa organizācijas (WBO) un Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) versijās, kā arī izcīnīt Pasaules Boksa asociācijas (WBA) un mazāk prestižās Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) jostas. 

Beterbijevs ir pirmais absolūtais čempions pussmagajā svarā kopš Roja Džonsa jaunākā 2002. gadā. 

Tikmēr Bivolam tas bija karjeras pirmais zaudējums (23–1).

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu