Šodienas redaktors:
Dace Otomere

Nākamās nedēļas otrajā pusē gaidāms saulains un rudenīgi vēss laiks

Rudens ainava.
Rudens ainava. Foto: Evija Trifanova/LETA

Naktī uz pirmdienu ciklona ietekmē laiks būs lielākoties mākoņains un valsts dienvidu daļā gaidāms neliels lietus. Atsevišķos rajonos veidosies migla, dūmaka. Pūtīs lēns līdz mērens austrumu puses vējš, un minimālā gaisa temperatūra būs +3…+8 grādi, vietām piekrastē +8…+10 grādi, ziņo Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Naktī uz pirmdienu Rīgā debesis lielākoties klās mākoņi, tomēr ievērojami nokrišņi nav gaidāmi. Pūtīs lēns vējš, un minimālā gaisa temperatūra būs +6…+8 grādi.

Aizvadītajā nedēļā laika apstākļi ir bijuši gana mainīgi – naktīs un rīta stundās bieži veidojās migla, ciklonu ietekmē sagaidījām arī lietaināku un vējaināku laiku. Ceturtdien, mūsu teritorijā ieplūstot siltākai gaisa masai, termometra stabiņš vietām pietuvojās un pat sasniedza +20 grādu atzīmi.

Liepājā gaiss iesila līdz +20,6 grādiem, bet Rucavā līdz +19,8 grādiem. Abās novērojumu stacijās uzstādīti jauni 10. oktobra maksimālās gaisa temperatūras rekordi. 

Svētdien tomēr no rietumiem Latvijai pietuvojies ciklons, tādēļ kopš pēcpusdienas, sākot no dienvidrietumiem, debesis apmākušās un dienvidrietumu rajonos gaidāms lietus. 

Jaunās nedēļas sākumā laiks būs mākoņains, vietām gaidāms arī neliels lietus. Vējš pierims un pūtīs lēni, piekrastē mēreni.

Nakts stundās gaisa temperatūra lielākoties pieturēsies +2…+7 grādu robežās, piekrastē būs pār kādu grādu siltāk, dienās gaiss iesils līdz +8…+12 grādiem.

Nedēļas otrajā pusē laiks būs saulains un sauss, tomēr rudenīgi vēss, naktīs vietām termometra stabiņam pietuvojoties 0 grādu atzīmei.

Uz augšu