Šodienas redaktors:
Dace Otomere

Rīdziniekus aicina parakstīties par būtisku satiksmes organizācijas maiņu pie Centrāltirgus

Pilsētas kanāls un skats uz Rīgas Centrāltirgus paviljonu.
Pilsētas kanāls un skats uz Rīgas Centrāltirgus paviljonu. Foto: Zane Bitere/LETA

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par būtisku satiksmes organizācijas maiņu teritorijā pie Centrāltirgus.

Kā iniciatīvas pārstāvis norādīts Jānis Adijāns. Viņš aicina vidi pie Centrāltirgus paradīt drošāku, ērtāku un patīkamāku sevišķi kājāmgājējiem, bet arī klientiem un piegādātājiem ar auto. Reizē tas nozīmētu arī piemērotāku nokļūšanu Rīgas autoostā.

Iniciatīvā rosināts 7.maršruta tramvaja līnijas posmu, kas iet gar autoostu, pārcelt uz 13.janvāra ielu. Attiecīgi 7.tramvaja pieturu "Centrāltirgus" vajadzētu pārcelt uz Lastādijas ielu tieši virs pilsētas kanāla. Vēl būtu nepieciešams demontēt tramvaja sliežu posmu pie Centrāltirgus un Prāgas ielā pilnā tā garumā abos virzienos.

Sekojoši vajadzētu izveidot regulējamu gājēju pāreju pār 13.janvāra ielu pretī autoostai virzienā uz Vecrīgu, kā arī likvidēt krustojumu, proti, braucamo ielas daļu Prāgas ielas galā - pašreizējā krustojumā ar 13. janvāra ielu. Brauktuves daļu 13. janvāra ielā attiecīgi vajadzētu izlīdzināt, padarot to gājējiem ērtu, drošu un sakoptu.

Adijāna ieskatā būtiski, lai Prāgas ielas posms zem dzelzceļa pārvada tiktu atvēlēts tikai gājējiem un velosipēdistiem. Tas, vai tuneli no autoostas uz Vecrīgu likvidēt vai atstāt, izveidojot virszemes gājēju pāreju, arī būtu apsverams jautājums. "Pašlaik tas diemžēl ir tālu no sakoptas pilsētvides standarta, un gājējiem ar kustību grūtībām un cilvēkiem ar īpašām vajadzībām problemātisks lietošanai vai pat nepieejams," norāda idejas autors.

Viņaprāt, līdz ar virszemes pāreju Rīgai ļoti centrālajā, nozīmīgajā un arī tūristu iecienītajā teritorijā būtiski uzlabotos vides pieejamība un sakoptība. Savukārt Centrāltirgus klientiem ar automašīnām un piegādātājiem uz pašreizējo sliežu rēķina būtu ievērojami vairāk vietu autostāvvietām.

"Šī sadrumstalotā, lietošanai neērtā un ne visai drošā vieta kļūs arī sakoptāka un vienkāršāk uzturama. Cita starpā pārskatāmāka, sakārtotāka vide mazinās arī kabatzagļu komforta zonu. Uzlabosies piekļuve gan Centrāltirgum, gan autoostai un šīs teritorijas sakoptība. Ērtāka būs arī pārsēšanās no citiem sabiedriskā transporta maršrutiem 7. tramvajā," potenciālos labumus no rosinātajām pārmaiņām uzskaita to autors.

Par minēto iniciatīvu tiek vākti tikai Rīgā deklarēto pilsoņu paraksti.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu