Šodienas redaktors:
Dace Otomere

Naktī uz svētdienu ievērojami nokrišņi nav gaidāmi

Rīgas kanālmala rudenī.
Rīgas kanālmala rudenī. Foto: Evija Trifanova/LETA

Naktī uz 13. oktobri mākoņu daudzums debesīs būs mainīgs un ievērojami nokrišņi nav gaidāmi. Atsevišķos rajonos veidosies migla, dūmaka, ziņo Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Vējš lielākajā daļā teritorijas būs lēns, bet jūras piekrastē pūtīs nedaudz stiprāks dienvidu puses vējš. Gaisa temperatūra pazemināsies līdz +1…+5 grādiem, vietām piekrastē līdz +6…+8 grādiem.

Rīgā naktī mākoņu daudzums būs mainīgs un nokrišņi nav gaidāmi. Pūtīs lēns vējš, un minimālā gaisa temperatūra būs +4…+6 grādi.

Svētdienas dienā būs līdzīgi laikapstākļi – debesīs būs mainīgs mākoņu daudzums, palaikam uzspīdēs saule un būtiski nokrišņi nav gaidāmi. Naktī atsevišķos rajonos veidosies migla, kas pasliktinās redzamību.

Vējš iegriezīsies un dienā lēni līdz mēreni pūtīs no dienvidaustrumiem, dienvidiem. Dienā gaiss iesils līdz +10...+13 grādiem.

Jaunnedēļ paaugstināsies atmosfēras spiediens, tādēļ laika apstākļi būs samērā mierīgi - nedēļas sākumā mākoņi tikai dažviet atnesīs nelielu lietu, vējš pierims un pūtīs lēni, piekrastē mēreni.

Nakts stundās gaisa temperatūra lielākoties pieturēsies +2…+7 grādu robežās, piekrastē būs pār kādu grādu siltāk, dienās gaiss iesils līdz +8…+12 grādiem.

Arī nākamās nedēļas vidū laiks būs sauss un rudenīgi vēss, naktīs vietām termometra stabiņam pietuvojoties 0 grādu atzīmei.

Uz augšu