Šodienas redaktors:
Dace Otomere

Uzņēmējam par nodokļu nemaksāšanu piespriež cietumsodu un aizliedz nodarboties ar biznesu

Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Rīgas pilsētas tiesa kādam uzņēmējam par izvairīšanos no nodokļu nomaksas piespriedusi desmit mēnešu cietumsodu, atņemot tiesības nodarboties ar visa veida komercdarbību uz trīs gadiem, aģentūra LETA uzzināja prokuratūrā.

Uzņēmuma atbildīgā amatpersona apsūdzēta par to, ka tā izvairījās no nodokļu nomaksas, nodarot zaudējumu valstij 64 247 eiro apmērā.

Saskaņā ar apsūdzību uzņēmuma vienīgais valdes loceklis un faktiskais vienīgais uzņēmuma saimnieciski finansiālās darbības veicējs ar grāmatvedes starpniecību aprēķināja un norādīja valsts budžetā maksājamo nodokļu kopsummu, no kuras samaksāja tikai nelielu daļu.

Neskatoties uz to, ka uzņēmuma rīcībā bija pietiekami naudas līdzekļi, kurus bija iespējams novirzīt nodokļu nomaksai, apsūdzētais savlaicīgi un pilnā apmērā to neveica, tādejādi izveidojot nodokļu parādus lielā apmērā.

Naudas līdzekļus, kurus varēja novirzīt pilnīgai nodokļu nomaksai, apsūdzētais izvēlējās izlietot citiem mērķiem, tādējādi apzināti izvairoties no nodokļu nomaksas.

Nodokļu un muitas lietu prokuratūras prokurore neplāno lūgt tiesu sagatavot pilnu spriedumu, jo uzskata, ka apsūdzētajai personai piespriestais soda veids un mērs ir samērīgs ar valstij nodarīto kaitējumu un izdarīta noziedzīga nodarījuma raksturu.

Spriedumu vēl iespējams pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu