Šodienas redaktors:
Dace Otomere

VIDEO "Ir traki!" Pie bērnudārza Ogrē aizliedz novietot automašīnu, lai pavadītu bērnus uz mācībām

Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta

Ogres pirmsskolas izglītības iestādes (PII) "Saulīte" audzēkņu vecāki sašutuši par aizliegumu novietot automašīnas bērnudārza tuvumā, jo tā tiek apgrūtināta bērnu pavadīšana uz pirmsskolu, vēsta TV3 raidījums "Bez tabu". 

Neskatoties uz aizliegumu, daudzi vecāki tomēr atstāj automašīnas uz ielas. 

Uz visām ielām kvartālā, kur atrodas PII "Saulīte", izvietotas aizlieguma ceļa zīmes. Ir vietas, kur tās aizliedz automašīnām stāvēt, citviet – gan apstāties, gan stāvēt. Ogrēnieši uzsver, ka šāda satiksmes organizācija te ir jau sen un rada neērtības.

Bērnudārza teritorijā drīkst iebraukt tikai iestādes darbinieki un apkalpojošais transports, piemēram, piegādes un atkritumu savākšanas automašīnas. 

Pie pirmsskolas iestādes dežūrē pašvaldības policijas ekipāža. Žurnālistu uzrunātais policists norāda, ka vispirms pabrīdina vecākus, jo "nav pienākums jau uzreiz sodīt".

Pirmsskolas administrācija norāda, ka veiktas pārrunas ar pašvaldības izpildvaru. Esot panākta vienošanās, ka policisti nesodīs, ja uz ielas novietos automašīnas līdz 15 minūtēm. Administrācija uzsver, ka policijai lūgts īpaši uzraudzīt tos, kuri iebrauc teritorijā, jo tādējādi tiek traucēti iestādi apkalpojošie transportlīdzekļi.

Tāpat "Saulītē" norāda, ka, nogādājot bērnus uz iestādi, vecāki var izmantot automašīnu stāvlaukumu, kas atrodas nedaudz tālāk. Vecāki par to zina, bet pret šo ieceri iebilst, jo tas piepildoties ātri – tā tuvumā ir arī citas izglītības iestādes, un, ņemot vērā rīta steigu, tas ir pārāk tālu.

Video: "Bez tabu" sižets

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu