Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

VIDEO Ārstu biedrība izvērtējusi pediatra Medņa izteikumus par BKUS. Lēmums nav atklāts

Edgars Mednis.
Edgars Mednis. Foto: Ekrānuzņēmums no "Panorāma" sižeta

Sertificētais pediatrs Edgars Mednis atteicies ļaut Ārstu biedrībai komentēt ētikas komisijas lēmumu saistībā ar viņa nomelnojošajiem izteikumiem par Bērnu slimnīcas ārstiem. Komisijas lēmums joprojām nav zināms pat Pediatru asociācijai, lai gan tieši viņi bija lūguši apturēt Mednim izsniegto pediatra sertifikātu, vēsta LTV raidījums "Panorāma". 

Septembrī Mednis sociālajos tīklos apšaubīja gan no difterijas mirušā zēna diagnozi, gan apgalvoja, ka BKUS ārsti apzināti ļaunprātīgi rīkojušies pret bērnu.

Ārstu biedrībā Medņa vēlmi publiski neizpaust un komentēt sēdē pieņemto respektē, atsaucoties uz vispārīgo datu aizsardzības regulu.

"Ja Ētikas komisija atzīst, ka ir izdarīts vai pieļauts ētikas pārkāpums, un nosaka sodu, uzskatāms, ka ārsts ir izdarījis disciplinārpārkāpumu un saņem disciplinārsodu. Arī par šādiem pārkāpumiem un piemērotajiem sodiem informācija ir aizsargājama atbilstoši Vispārīgās datu aizsardzības regulas 10. pantam," skaidro komisijā.

Par ētikas komisijas lēmumu nav informēti pat iesniedzēji – Latvijas Pediatru asociācijas biedri.

Sēde bija slēgta, mūs ieaicināja, iztaujāja un pēc tam mēs sēdi pametām, lai komisija pieņemtu lēmumu. Un lēmumu mēs nezinām," stāsta asociācijas prezidente Ilze Grope.

Grope vēlāk uzzinājusi, ka Pediatru asociācija komisijas lēmumu 30 dienu laikā saņems rakstiski. Pagaidām nav zināms, vai arī pediatri saņems norādījumus informāciju neizpaust.

Video: "Panorāmas" sižets

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu