Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

Sāk atgūt teritorijas: krievi sākuši plašu pretuzbrukumu Kurskas apgabalā (2)

Foto: EPA/Scanpix

Krievijas armija uzsākusi plašu pretuzbrukuma operāciju Ukrainas bruņotajiem spēkiem Kurskas apgabalā, 10. oktobra vakarā ziņoja Ukrainas monitoringa projekts 'Deepstate". Par aktīvu Krievijas pretuzbrukumu Korņevskas, Sužaņskas un Gluškovskas rajonos rakstīja arī Krievijas prokremliskie militārie blogeri, kuru darbību stingri kontrolē Putina režīms.

Krievijas Aizsardzības ministrijai pietuvinātajā Telegram kanālā "Rybar" tika ziņots, ka Krievijas vienības "gandrīz pilnībā izspiedušas Ukrainas formējumus no Gluškovskas rajona". Kanāls "Dva Majora" ziņoja par krievu karaspēka virzīšanos netālu no Zelenija Šļaha ciema Sudžanskas rajonā.

Korņevskas rajonā, saskaņā ar Ukrainas projekta “Deepstate” novērtējumu, 10. oktobrī Ukrainas bruņotie spēki zaudēja vairāk nekā 38 kvadrātkilometrus okupēto teritoriju. Tādējādi Ukraina vienas dienas laikā zaudēja lielāko teritoriju Kurskas apgabalā mēneša laikā, atzīmē Telegram kanāls “Agenstvo”.

Kā vēsta kanāls "Severny Veter", Krievijas karaspēkam līdz 10. oktobra vakaram izdevās "ieņemt piecas apdzīvotas vietas un aplenkt vismaz divus ienaidnieka bataljonus, pārgriežot divus svarīgus apgādes un evakuācijas ceļus". Čečenijas specvienības "Akhmat" komandieris Apti Alaudinovs 11. oktobrī intervijā laikrakstam "Komsomoļskaja Pravda" apgalvoja, ka Krievija jau ir padzimusi Ukrainas karaspēku no 15 apdzīvotām vietām Kurskas apgabalā.

"Deepstate': Ukrainas bruņoto spēku situācija ir "sarežģīta, bet kontrolējama"

Ukrainas projekts "Deepstate" 11. oktobrī, dienu pēc ziņām par Krievijas pretuzbrukuma sākumu, nosauca situāciju Kurskas apgabalā par "sarežģītu, bet kontrolējamu". "Uzbrukuma operāciju laikā ienaidnieks cieta ievērojamus zaudējumus, tam būs grūti nostiprināties tālāk," rakstīja "Telegram kanāls. "Deepstate" ziņo, ka smagas kaujas turpinās pie Ļubimovkas ciemata.

"Acīmredzot Kurskas apgabalā ir sācies jauns masveida Krievijas armijas pretuzbrukums," raksta neatkarīgais militārais analītiķis Jans Matvejevs. Vienlaikus viņš norāda, ka Krievijas ofensīvu "joprojām slēpj kara migla", jo abas puses ziņo par saviem panākumiem.

Ukrainas armijas virspavēlnieks: Krievija ir izvietojusi 50 000 karavīru pie Kurskas

Krievijas pavēlniecība Kurskas apgabalā ir izvietojusi aptuveni 50 000 karavīru, tai skaitā no Zaporižjes, Hersonas un Kramatorskas. To 10. oktobrī teletilta ietvaros demonstrētajā dokumentālajā filmā paziņoja Ukrainas bruņoto spēku virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis. "Tas mums ir atvieglojis aizsardzības operācijas veikšanu," sacīja armijas virspavēlnieks, ziņo RBC-Ukraina.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu