Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

ASV paplašina sankcijas Irānas naftas nozarei

Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Reaģējot uz Teherānas 1. oktobra uzbrukumu Izraēlai, ASV piektdien noteica jaunas sankcijas Irānas naftas un naftas ķīmijas nozarei, melnajā sarakstā iekļaujot desmitiem jaunu uzņēmumu.

Finanšu ministrija paziņojumā norādīja, ka tā vēršas pret Irānas tā dēvēto ēnu floti - kuģiem, kas iesaistīti Irānas naftas pārdošanā, apejot spēkā esošās sankcijas, un 10 uzņēmumus un 17 kuģus noteica par "bloķētu īpašumu" saistībā ar to iesaistīšanos "Irānas naftas un naftas ķīmijas produktu sūtījumos".

Valsts departaments paziņoja, ka piemēro sankcijas vēl sešiem uzņēmumiem un sešiem kuģiem par "apzinātu iesaistīšanos nozīmīgā darījumā, lai pirktu, iegādātos, pārdotu, transportētu vai tirgotu naftu vai naftas produktus no Irānas".

Sankcijas ir daļa no ASV atbildes reakcijas uz Irānas uzbrukumu, kurā tā pret Izraēlu izšāva aptuveni 200 ballistiskās raķetes, atriebjoties par Teherānas atbalstīto kaujinieku līderu un Irānas Revolucionārās gvardes ģenerāļa nogalināšanu.

Izraēla ir paziņojusi, ka tās atbilde uz Irānas otro tiešo uzbrukumu tās teritorijai šogad būs "nāvējoša, precīza un pārsteidzoša".

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu