Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Rīgā samazinājies personu bez pastāvīgas dzīvesvietas skaits

Cilvēki pulcējas pie "Zupas virtuves" Kr. Baronā ielā.
Cilvēki pulcējas pie "Zupas virtuves" Kr. Baronā ielā. Foto: Zane Bitere/LETA

Pēdējos trīs gados bez pastāvīgas dzīvesvietas esošo personu skaits Rīgā samazinājies par kopumā 18%, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Pašlaik neesot indikāciju, ka bez pastāvīgas dzīvesvietas esošo personu skaits pašvaldības teritorijā varētu palielināties.

Rīgas patversmes Mobilās brigādes darbinieki apzinājuši ap 80 cilvēku, kuri uzturas dzīvošanai nepiemērotos apstākļos - uz ielas, zem pārvadiem, dārza mājiņās, šķūņos, pamestās ēkās.

Novērots, ka palielinās to bez pastāvīgas dzīvesvietas esošo personu skaits, kuriem ir grūtības pārvietoties veselības problēmu dēļ.

Mobilās brigādes darbinieki cenšas strādāt ar katru personu bez pastāvīgas dzīvesvietas –noskaidrot viņa situāciju, vajadzības un problēmas, informēt par iespējamo palīdzību un tās saņemšanas iespējām, motivēt risināt savas sociālās problēmas, sniegt adekvātu atbalstu, norāda pašvaldībā.

Pašlaik Rīgas domes Labklājības departamentā tiek gatavoti informatīvi materiāli par iespējām saņemt sociālo palīdzību. Mobilā brigāde izplatīs bukletus cilvēkiem bez noteiktas dzīvesvietas. Tos varēs saņemt arī zupas virtuvēs.

Mobilā brigāde izbrauc arī tad, ja saņemta informācija par konkrētu personu bez pastāvīgas dzīvesvietas un personas atrašanās vietu.

Pašvaldība akcentē, ka šogad Latvijas galvaspilsētā turpinājās projekts "Mājoklis vispirms", kas, tās ieskatā, ir problēmu risināšanā. Ir sākusies projektā iesaistīto cilvēku atgriešanās sabiedriskajā dzīvē, daļa no viņiem strādā, saņem individuālu palīdzību dažādu jautājumu risināšanā.

Daļai personu bez pastāvīgas dzīvesvietas ir vēlme atgriezties normālā dzīvē, tāpēc viņiem ir mentors, kurš pārstāv gan sava klienta intereses, gan palīdz apgūt sociālas prasmes.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu