Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

Īlona Maska robots "Optimus" ķēries pie kokteiļu jaukšanas

Foto: Kittyfly/Shutterstock

Pasākumā "We, Robot" (Mēs, roboti) tika prezentēts uzņēmuma "Tesla" robotaksis, taču par pasākuma zvaigzni kļuva "pārsteiguma viesis" - robots "Optimus", kas spēja veikli pagatavot kokteiļus, vienlaikus risinot  sarunas ar pasākuma apmeklētājiem.

Jau iepriekš Īlons Masks bija solījis, ka "Tesla" radītie roboti spēs izpildīt dažādus uzdevumus, ko cilvēkiem vairs nevajadzēs veikt. Tas varētu ietvert gan pastaigas ar suņiem, gan bārmeņa pienākumus, gan zāliena pļaušanu un citus darbus.

"Šis ir lielākais jebkad radītais produkts, un šī tehnoloģija būs fundamentāla civilizācijas transformācija!" paziņojis Īlons Masks.

Video, kurā redzams, kā Maska organizētajā pasākumā pasākumā robots "Optimus" iejūtas bārmeņa lomā, guvis lielu atsaucību internetā. Robots gatavo kokteiļus atbilstoši cilvēku vēlmēm, uztur sarunu un laipni apkalpo savus klientus.

Šī nebija vienīgā "Optimus" robotu aktivitātes pasākumā. Apmeklētājiem bija iespēja sastapt robotus, kas izsniedza dāvanu maisiņus, aprunājās ar garāmgājējiem un pat piedalījās "Akmens, šķēres, papīrīt's" spēlē ar interesentiem. Roboti "Optimus" šajā pasākumā demonstrēja ļoti daudzveidīgas spējas. 

Cilvēki video komentāros raksta, ka nespēj noticēt, ka šāds robots tiešām eksistē, bet tagad pārliecinājušies par to savām acīm. Tas, vai šāda tehnoloģija drīz varētu aizstāt vienkāršu darba veicējus, gan joprojām ir liels jautājums.

"Optimus" robota cena svārstās no 20 līdz 30 tūkstošiem ASV dolāru, tātad no apmēram 18 līdz 30 tūkstošiem eiro. 

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu