Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

Ukrainā nemīlētais Lomačenko plāno noslēgt izcilo boksera karjeru

Vasilijs Lomačenko.
Vasilijs Lomačenko. Foto: AP/Scanpix

Viens no šī gadsimta izcilākajiem bokseriem Vasilijs Lomačenko plāno noslēgt savu izcilo karjeru, informē ESPN žurnālists Maiks Kopingers.

ESPN žurnālists apgalvo, ka Ukrainas sportists atteicās no cīņas pret Džervontu Deivisu, jo viņš apsver pielikt punktu boksera karjerai. 

Iepriekš bija runas par abu cīkstoņu dueli vieglajā svarā (61 kg), bet Lomačenko beigās atteicās vienoties par līgumu. Pēc tā Deiviss atrada jaunu pretinieku – Lamonu Roču –, ar kuru viņš tiksies 14. decembrī.

Lomačenko var lepoties ar panākumiem bagātu karjeru. Viņš ir divkārtējs olimpiskais zelta medaļnieks, kā arī bijušais pasaules čempions trīs dažādās svara kategorijās. Lomačenko uzvarējis 18 no savas 21 cīņas – tikai četras no tām nebija par pasaulē labākā boksera titulu.

Ukraiņu bokseris nereti tiek uzskatīts par visu laiku labāko amatieru bokseri. Viņš uzvarējis 396 no 397 aizvadītajām cīņām.

Tomēr dzimtenē Lomačenko netiek mīlēts, jo savādi attiecas pret Krieviju. 2024. gada augustā bokseris – dievbijīgs pareizticīgais kristietis – izpelnījās kritiku par savu atbalstu valsts pareizticīgajai baznīcai. Jauno likumu, kas aizliedza ar Krieviju saistīto reliģisko organizāciju darbību Ukrainā, viņš uztvēra kā izaicinājumu īstajai ticībai.

Lomačenko sociālajos medijos publicēja ziņu: "Tie, kuri piedalījās Ukrainas pareizticīgo baznīcas aizliegumā, nesaprot visas tās sekas, kas gaidāmas..."

Tā nebija pirmā reize, kad Lomačenko nepatīkami izcēlies Ukrainā. 2020. gadā bokseris savā "Instagram" lapā publicēja video kopā ar Krievijas armiju un pareizticīgo mācītājiem, raksta "unian.ua". Viņš to vēl nav izņēmis laukā.

Sportists arī piedalījās reliģiskā filmā, kur viņš nosauca ukraiņus un krievus par vienu tautu.

2022. gada beigās Lomačenko publicēja sprediķi, kurā teikts, ka Ukraina sākusi karu ar Dievu.

Pēc zaudējuma Devinam Heinijam 2023. gadā ukrainis ringā pateica, ka vēlas atgriezties mājās, lai atbalstītu Ukrainas pareizticīgo baznīcu. Tas kārtējo reizi izraisīja sašutumu Lomačenko dzimtenē, jo viņš ne reizi nepieminēja karu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu