Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Video Merzļikina skaistākā ķivere? Mākslinieks rāda jaunāko krāsojumu

Elvja Merzļikina ķivere.
Elvja Merzļikina ķivere. Foto: Džordons Buržo/jboairbrush

Mākslinieks Džordons Buržo apgleznojis jaunu ķiveri Latvijas hokejistam Elvim Merzļikinam. Tās dizains ir balstīts uz leģendāro mūziķi Elvisu Presliju, kura vārdā nosaukts pats sportists.

Aerogrāfa mākslinieks savā "Instagram" lapā publicējis video, kurā viņš izrāda paša  apgleznoto hokeja vārtsarga ķiveri. To Buržo paveica Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētājam Merzļikinam. 

Jaunās ķiveres dizains ir par godu leģendārajam Preslijam. Merzļikins tika nosaukts rokenrola karaļa vārdā, jo viņa tēvs bija liels dziedātāja fans. Tāpēc ASV hokeja līdzjutēji latvieti iesaukuši par Elvisu.

Uz ķiveres redzami divi Preslija portreti – katrs savā pusē –, kā arī balta "Gretsch" stila ģitāra, uz kuras ir Merzļikinu ģimenes iniciāļi. Visapkārt vijas Havaju ziedu vītnes un ģitāras vads. Merzļikina pārstāvētās komandas Kolumbusas "Blue Jackets" logo izveidots no gaismiņām. Dizaina fons veidots, lai izskatītos kā Elvisa ikoniskais baltais tērps ar dārgakmeņiem un zelta zvaigznēm.

"Merzļikins ir īsts vīrs, liels prieks strādāt ar viņu un izveidot šo apbrīnojamo dizainu," video sacīja Buržo. "Ceru, ka jums tas patīk. Viens no maniem detalizētākajiem darbiem. Nevaru vien sagaidīt, kad to redzēšu uz ledus."

Šobrīd Latvijas vārtsargs spēlē ar ķiveri, kuras krāsojums veltīts nonāvētā hokejista – Merzļikina bijušā komandas biedra – Džonija Gudro piemiņai. Tajā iekļauta liela sirds, kā arī 13. numurs, ko nēsāja bijušais komandas līderis.

29. augustā Džonijs ar brāli Metjū tika notriekti, kad bija devušies izbraucienā ar velosipēdiem.

Iepriekš Merzļikina ķiveres krāsas godinājušas arī Matīsu Kivlenieku, kurš gāja bojā 2021. gada 4. jūlijā. 

Arī uz jaunās ķiveres iekļauts Gudro un Kivlenieka piemiņas simbols.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu