Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

Elvisa Preslija vienīgā meita Liza pastāsta par dienu, kad zaudēja tēvu

Foto: Stefano Chiacchiarini '74/Shutterstock

Elvisa Preslija vienīgā meita Liza Marija memuāros "From Here to the Great Unknown" (No šejienes uz Lielo Nezināmo) atklāti stāsta par sava tēva nāvi.

Liza Marija Preslija pirmo reizi savos memuāros atklāj izjūtas par tēva nāvi. Tas notika 1977. gada augusta pēcpusdienā, kad Elviss Preslijs aizgāja mūžībā. Deviņus gadus vecā Liza tajā dienā pamodās ar sajūtu, ka kaut kas nav kārtībā. Viņa ieskrēja tēva apartamentos un ieraudzīja viņu vannas istabā guļam ar seju pret grīdu.

Memuāros tiek atklāts, ka pieņemt faktu, ka tēvs ir miris, Lizai nav izdevies nekad. Skumjas un ilgas nerimst, un Liza bieži ir gremdējusies atmiņās par savu tēvu.

"Ir naktis, kad, būdama pieaugusi sieviete, es vienkārši piedzeros, klausoties viņa mūziku, un raudu," memuāros atzīstas Liza.

Lizas meita Railija atzīstas, ka patiesībā ir dusmīga uz savu slaveno vectēvu, jo, kad skan Elvisa dziesmas, viņai tas asociējas tikai ar mātes sirdssāpēm, pat pēc tik daudziem gadiem Liza nekad nav spējusi tikt tam pāri.

Lizas Marijas Preslijas dēla Bendžamina Keofa nāve vēlreiz salauza mātes sirdi. Bendžamins aizgāja bojā 27 gadu vecumā. Railija stāsta, ka mātei atvadas bija ļoti smagas un viņa glabāja Bendžamina ķermeni sausajā ledū ģimenes mājā aptuveni divus mēnešus, līdz beidzot bija gatava to kremēt.

Pēc dēla nāves Lizas Preslijas veselība strauji pasliktinājās. Railija uzskata, ka viņas mātei bija vajadzīgs ilgāks sērošanas laiks, lai spētu pieņemt drūmo realitāti - Bendžamina nāvi.

Liza Marija Preslija nomira 2023. gada janvārī 54 gadu vecumā. Viņas meita Railija Keofa turpināja papildināt memuārus, izmantojot mammas pierakstus. Preslijas mērķis, rakstot memuārus, ir bijis parādīt sevi citādāku nekā žurnālu rakstos un lauzt sabiedrības priekšstatus, lai cilvēki tuvāk iepazītu, kāda viņa bijusi patiesībā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu