Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Plāno piešķirt 81 248 eiro PTAC par "Fisom" ceļotāju repatriāciju

Ceļojumu aģentūras "Fisom braucieni" neizdarības dēļ Spānijā iestrēguši vairāk nekā 100 bērni un jaunieši no Latvijas.
Ceļojumu aģentūras "Fisom braucieni" neizdarības dēļ Spānijā iestrēguši vairāk nekā 100 bērni un jaunieši no Latvijas. Foto: Twitter/@_zvers

Ekonomikas ministrija (EK) saskaņošanai virzījusi rīkojuma projektu, kas paredz piešķirt 81 248 eiro Patērētāju tiesību aizsardzības centram (PTAC) par tūrisma operatora SIA "Fisom" ceļotāju repatriāciju, liecina informācija Tiesību aktu portālā.

Tostarp 46 093 eiro paredzēti par 81 ceļotāja repatriāciju no Spānijas, kurā ietilpst divu Spānijas autobusu īre ar kopā četriem vadītājiem līdz Francijai par 22 000 eiro, ceļotāju izmitināšana Reimsā, Francijā, par 3493 eiro un divu Latvijas autobusu īre ar kopā četriem vadītājiem no Latvijas uz Franciju un atpakaļ par 20 600 eiro.

Tāpat 35 601 eiro paredzēti par 66 ceļotāju repatriāciju no Francijas, kurā ietilpst deviņu Francijas mikroautobusu īre ar deviņiem autobusu vadītājiem līdz Francijas pilsētai Bordo par 2430 eiro, izmitināšanas izmaksas Bordo par 2821 eiro, divu Francijas autobusu īre ar kopā četriem vadītājiem līdz Varšavai par 23 000 eiro, aviobiļetes iegāde autobusa vadītājam no Rīgas uz Bordo par 445 eiro, lai nebūtu jāveic papildu nakšņošana un autobusu stāvēšana, un divu Latvijas autobusu īre ar kopā četriem vadītājiem no Latvijas līdz Varšavai un atpakaļ par 6904 eiro.

Finansējumu plānots piešķirt no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

Rīkojuma projekts arī paredz iekšlietu ministram Rihardam Kozlovskim (JV) informēt valdību par resoriskās pārbaudes virzību saistībā ar "Fisom" iespējamo noziedzīga nodarījuma veikšanu.

Jau ziņots, ka šogad augustā Spānijā un Francijā bija iestrēguši vairāki desmiti bērnu, kuri ar "Fisom" bija devušies uz sērfošanas nometni Portugālē. Kopumā tika repatriētas 147 personas no Spānijas un Francijas, no kurām 115 bija nepilngadīgas.

Saistībā ar "Fisom" nespēju pildīt saistības un konstatētajām komersanta likviditātes problēmām PTAC anulēja "Fisom" tūrisma operatora licenci.

Tāpat vēstīts, ka Valsts policija (VP) ir sākusi resorisko pārbaudi par "Fisom", lai noskaidrotu, vai ir noticis noziedzīgs nodarījums.

2022.gadā "Fisom" apgrozījums bija 356 396 eiro, taču uzņēmums strādāja ar zaudējumiem 33 452 eiro apmērā, liecina informācija "Firmas.lv". 2023.gada finanšu rezultāti vēl nav publiskoti.

Uzņēmums reģistrēts 2021.gadā, un tā pamatkapitāls ir 7500 eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir tā valdes priekšsēdētājs Matīss Dālbergs.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu