Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Esplanādē par 649 731 eiro trīs sezonas nodrošinās publiskas slidotavas darbību

Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgā, Esplanādē, par vairāk nekā 600 000 eiro trīs sezonas nodrošinās publiskas mākslīgā ledus slidotavas darbību.

Kā ceturtdien tika skaidrots Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komitejas deputātiem, domes Izglītības, kultūras un sporta komiteja vasarā atbalstīja šādas publiskās slidotavas izveidi nākamajās trīs ziemas sezonās un līdz 2027.gada beigām, ņemot vērā pieredzi, ka šādas publiskas slidotavas bijušas ļoti populāras.

Pamatojoties uz komitejas lēmumu, Izglītības, kultūras un sporta departaments izsludināja iepirkumu, kura rezultātā tiks noslēgts līgums ar personu apvienību "ABMxAVIAN" par slidotavas ierīkošanu un darbības nodrošināšanu nākamajās trīs ziemās no 1.decembra līdz 1.martam Esplanādē pie Raiņa pieminekļa apkārt rožu dobei.

Saskaņā ar operatora piedāvājumu slidotavas kopējās izmaksas trīs sezonām ir 649 731 eiro.

Slidotavas ierīkošanai un darbības sākšanai šogad nepieciešami 162 433 eiro. Slidotavas darbības nodrošināšanai 2025.gadā un 2026.gadā ik gadu nepieciešami 216 577 eiro. Savukārt 2027.gadā būs nepieciešami 54 144 eiro slidotavas darbības nodrošināšanai no 1.janvāra līdz 1.martam, kā arī slidotavas demontāžai.

Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja atbalstīja finanšu līdzekļu piešķiršanu slidotavas izveidei no izdevumiem neparedzētiem gadījumiem, kā arī atbalstīja lēmumu paredzēt finanšu līdzekļus nākamajos gados slidotavas darbības nodrošināšanai.

Kā liecina iepirkuma informācija, konkursā tika saņemts tikai viens piedāvājums no personu apvienības "ABMxAVIAN". Personu apvienību veido SIA "Alpha Baltic Media" un SIA "AVIAN".

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIA "Alpha Baltic Media" reģistrēta 2008.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2845 eiro. Uzņēmums pieder Igaunijas kompānijai "AlphaAgency", bet patiesais labuma guvējs ir Latvijas pilsonis Lauris Špillers.

Uzņēmums pērn strādāja ar 1,98 miljonu eiro apgrozījumu un 71 880 eiro peļņu.

Savukārt SIA "AVIAN" reģistrēta 2015.gadā. uzņēmuma pamatkapitāls ir 2800 eiro. Uzņēmuma īpašnieks ir Vladimirs Šteinbergs.

Pērn SIA "AVIAN" strādāja ar 90 910 eiro apgrozījumu un 5960 eiro peļņu.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu