Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Piektdiena gaidāma lietaina

Foto: Astrid Gast/Shutterstock

Darba nedēļa noslēgsies ar lietu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Naktī uz piektdienu debesis lielākoties aizklās mākoņi un daudzviet gaidāms lietus. Pūtīs mērens līdz mēreni stiprs dienvidaustrumu, dienvidu vējš, kas nakts vidū iegriezīsies no dienvidrietumiem, bet Kurzemē un Vidzemē līča piekrastē vēja brāzmas sasniegs 15-19 metrus sekundē. Nakts būs relatīvi silta, gaisa temperatūra gaidāma +11…+14 grādu robežās.

Rīgā nakts aizritēs ar lielākoties mākoņainu laiku, brīžiem nedaudz uzlīs. Dienvidaustrumu, dienvidu vējš nakts vidū iegriezīsies no dienvidrietumiem, un gaisa temperatūra būs +13…+14 grādi.

Dienā debesis skaidrosies tikai brīžiem, daudzviet gaidāms lietus, valsts galējos austrumos nokrišņi būs ilgstošāki. Pūtīs mērens dienvidrietumu vējš, piekrastē vēja brāzmas saglabāsies līdz 15-17 metriem sekundē. Tā kā Latvijas teritorijā atkal ieplūdīs vēsāka gaisa masa, dienā gaisa temperatūra būs teju tāda pati, kā naktī - +12…+15 grādi.

Rīgā debesis dažbrīd skaidrosies, tomēr arī dienā gaidāms īslaicīgs lietus. Gaisa temperatūra kā naktī, tā arī dienā saglabāsies +13…+14 grādu robežās.

Foto: Miglā tīts rīts Rīgā

Uz augšu