Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

"Normālā distancē cilvēki labāk elpo." Sievasmātes un vīramātes nozīme mūsdienu ģimenēs

Foto: Foto: Zilonis studijā

Vīramātes ir vellamātes, un sievasmātes – raganas! Raidījumā "Zilonis studijā" tiek diskutēts par mūsdienu priekšstatiem par dzīvesbiedru vecākiem.

Sarunu raidījumā "Zilonis studijā" viesojas tiktokere Juta Beļecka, Inga Gorbunova, Aina Poiša un Rūdolfs Kugrēns.

Katram no šīm slavenībām ir sava pieredze attiecībās ar sievasmāti vai vīramāti. Jau izsenis latviešu folklorā ir jūtama ironija par vīramātes un sievasmātes lomu pāra attiecībās. Platformā "TikTok" Juta Beļecka ar ironiju un humoru parāda mūsdienu skatījumu uz šīm attiecībām.

Video: "Zilonis studijā" sižets

Psiholoģe Aina Poiša uzsver, ka vīramātēm un sievasmātēm nevajadzētu iejaukties pāra attiecībās, jo katrām attiecībām ir vajadzīga sava individuāla pieeja. Šai domai piekrīt arī pārējie sarunbiedri.

"Sievietes kā sievas gaida no vīramātēm attieksmi kā pret meitām, bet tas nav veselīgi, jo tad ar vīru jūs būtu brālis ar māsu," stāsta Juta.

Rūdolfs Kugrēns atklāj, ka viņam ir labas attiecības ar sievasmāti. Komiķis uzklausa sievasmātes viedokli, pat ja viņu domas nesakrīt, jo cieņas izrādīšana ir svarīga sastāvdaļa ģimenē. Turklāt ir situācijas, kad viņš pats lūdz padomu.

Izskanot jautājumam, vai pārim vajadzētu dzīvot kopā ar vecākiem vienā mājā, Inga Gorbunova atklāj, ka viņai dzīvē ir bijis posms, kad vairāku mēnešu uzturēšanās pie vecākiem bija īstajā laikā un mentāli sievieti stiprināja.

Tomēr visi kā viens piekrīt, ka ilgstoša dzīvošana kopā ar vecākiem nav veselīga. Aina Poiša ir gan mamma, gan vīramāte, un ir novērojusi, ka ir jāietur distance un nevajadzētu uzspiest savu personīgo viedokli. Cienot dēla vai meitas attiecības, ir svarīgi ļaut viņiem izdzīvot savu pieredzi.

Raidījuma beigās sarunu biedri vienojas, ka attiecības ar vīramāti vai sievasmāti var uzlabot, pareizi komunicējot un ieturot distanci brīžos, kad robežas tiek pārkāptas.

"Normālā distancē cilvēki labāk elpo," piebilst Aina Poiša

Viedokļu apmaiņa, dalīšanās pieredzē un daudz diskusiju, lai kopā veicinātu dziļāku izpratni sabiedrībā par dažādiem tematiem, – skaties sarunu raidījuma "Zilonis studijā" jauno sezonu jau no 16. septembra pulksten 17 kanālā TV3, no pirmdienas līdz ceturtdienai.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu