Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

"Golden Knights" salādē astoņas ripas "Avalanche" vārtos

Vegasas "Golden Knights" hokejisti.
Vegasas "Golden Knights" hokejisti. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Ar pirmo "hat trick" jeb trim gūtiem vārtiem mačā trešdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) jaunajā sezonā izcēlās Kolorādo "Avalanche" uzbrucējs Miko Rantanens, tomēr tas neglāba viņu pārstāvēto vienību no sakāves cīņā ar Vegasas "Golden Knights".

Lasvegasas komanda sezonas pirmajā regulārā čempionāta mačā bija pārāka ar 8:4 (3:1, 2:2, 3:1).

Uzvarētāju rindās Ivans Barbašovs izcēlās ar 2+2, Džeks Eikels atdeva četras rezultatīvas piespēles, Marks Stouns iekrāja 2+1, divus vārtus guva arī Viktors Ūlofsons, bet trīs rezultatīvas piespēles savā kontā ierakstīja Šejs Teodors. Vēl pa vieniem vārtiem uzvarētāju rindās Zeka Vaitklauda un Breta Haudena kontā, kamēr viesu rindās viens precīzs metiens arī Keisijam Mitlstadam.

Somu uzbrucējam Rantanenam šis bija karjeras astotais "hat trick", no kuriem pieci gūti izbraukuma mačos.

"Avalanche" pamatvārtsargs Aleksandrs Georgijevs atvairīja 11 no 16 metieniem un pēc otrā perioda viņu nomainīja Justuss Annunens, kurš tika galā ar diviem no četriem metieniem. Pretējos vārtos Eidens Hills tvēra 28 no 32 ripām.

Nākamo maču "Avalanche" aizvadīs sestdien, kad savā laukumā uzņems latviešu vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvēto Kolumbusas "Blue Jackets", bet aizpagājušās sezonas čempioni "Golden Knights" piektdien mājās spēlēs ar Sentlūisas "Blues" hokejistiem.

Jau ziņots, ka trešdien ar zaudējumu papildlaikā sezonu uzsāka Latvijas vārtsarga Artūra Šilova un uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras "Canucks" vienība, kas savā laukumā piekāpās Kalgarī "Flames" komandai.

"Canucks" ar Šilovu vārtos un Bļugeru ceturtajā uzbrucēju virknējumā divas reizes mača gaitā nenoturēja trīs vārtu pārsvaru uz regulāro čempionātu uzsāka ar zaudējumu 5:6 (4:1, 0:1, 1:3, 0:1).

Nākamo maču "Canucks" aizvadīs piektdien, kad savā laukumā uzeņems Filadelfijas "Flyers" vienīb.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu