Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

"Oilers" ar Makdeividu priekšgalā cieš "sauso" sagrāvi NHL pirmajā spēlē

Konors Makdeivids.
Konors Makdeivids. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Smagu sagrāvi jaunās Nacionālajā hokeja līgas (NHL) sezonas pirmajā spēlē cieta pagājušās sezonas Stenlija kausa fināliste Edmontonas "Oilers".

"Sauso" uzvaru savā pirmajā sezonas mačā trešdien izcīnīja Vinipegas "Jets", kas viesos ar 6:0 (2:0, 3:0, 1:0) sagrāva "Oilers".

Uzvarētāju rindās vārtsargs Konors Helibaks atvairīja visus 30 mājinieku metienus, noturot NHL superzvaigznes Konoru Makdeividu un Leonu Draizaitlu bez punktiem. Viņš aizvadīja savu 38."sauso" spēli NHL regulārajos čempionātos.

Ar 1+2 uzvarētāju sastāvā izcēlās Meisons Epltons, pa 1+1 iekrāja Ādams Lorijs un Marks Šaiflī, bet vēl pa vārtiem guva Rasmuss Kupari, Dilans Sambergs un Kails Konors.

Pagājušā regulārā čempionāta spēcīgākā komanda Ņujorkas "Rangers" sezonas pirmajā mačā viesos ar 6:0 (3:0, 1:0, 2:0) sagrāva Pitsburgas "Penguins", kamēr "Canadiens" ar 1:0 (1:0, 0:0, 0:0) apspēlēja Toronto "Maple Leafs" hokejistus.

"Rangers" vārtos 2022.gada Vezinas trofejas ieguvējs Igors Šestjorkins atvairīja 29 mājinieku metienus, sezonu uzsākot ar "sauso" maču, kas viņam ir 16.spēle karjerā bez ielaistiem vārtiem.

Ar diviem precīziem metieniem ņujorkiešu rindās izcēlās Kriss Kraiders, 1+1 iekrāja Aleksis Lafrenjērs, pa vārtiem guva Vinsents Tročeks, Sems Keriks un Filips Hitils, bet pa divām rezultatīvām piespēlēm atdeva Artēmijs Panarins un Džeikobs Truba.

Tikmēr "Canadiens" vārtsargs Samuels Montembu atvairīja 48 metienus, aizvadot savu otro "sauso" maču NHL karjerā.

Pretējos vārtos Entonijs Stolarcs atvairīja 26 no 27 metieniem, bet vienīgos vārtus pirmā perioda astotajā minūtē vairākumā guva "Canadiens" uzbrucējs Kouls Koufīlds.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu