Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

ASV amatpersonas prognozē, cik ilgi Ukraina var noturēties Kurskas apgabalā

Foto: AFP/SCANPIX

Ukraina var noturēties tās ieņemtajā Krievijas Kurskas apgabala teritorijā vismaz vairākus mēnešus vai pat ilgāk, trešdien vēstīja ziņu aģentūra "Bloomberg", atsaucoties uz ASV amatpersonu aplēsēm.

"Bloomberg" avoti atzina, ka Ukrainai pagaidām nav bijušas būtiskas problēmas ar piegādēm uz Kurskas apgabalu, jo Krievijas bruņotie spēki tur veikuši tikai ierobežotus pretuzbrukumus, koncentrējoties uz virzīšanos tālāk Ukrainas austrumos.

Turklāt pēc mēnešiem ilgas gaidīšanas Ukrainas karaspēks panāca stabilu apgādi ar munīciju. Tas kļuva iespējams, pateicoties sabiedroto pūliņiem, tostarp Čehijas iniciatīvai munīcijas piegādēs un ASV un Francijas centieniem panākt Ukrainas artilērijas potenciāla attīstību ilgtermiņa perspektīvā.

"Bloomberg" rakstā atzīmēts, ka Ukrainas vasaras operācija Kurskas apgabalā pārsteidza Kijivas sabiedrotos ar straujiem panākumiem tās sākumā. Dažas amatpersonas tomēr bažījās, ka šai operācijai būtu augsta cena, ja Maskava pārietu pretuzbrukumā un izspiestu Ukrainas spēkus no Kurskas apgabala.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ir paziņojis, ka Ukraina var izmantot ieņemto Kurskas apgabala teritoriju kā trumpi sarunās. Tomēr nav skaidrs, kad varētu notikt sarunas ar Maskavu, ņemot vērā to, ka Krievijas diktators Vladimirs Putins neizrāda nopietnu gatavību tām.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu