Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

"Alternatīva Vācijai" Bundestāga deputāts ticis pie darba Maskavas augstskolā

Foto: dpa/picture-alliance/Scanpix

Vācijas labējās eiroskeptiķu partijas "Alternatīva Vācijai" (AfD) Bundestāga deputāts Matiass Mosdorfs trešdien atzinis, ka viņam ir arī goda profesora darbs Maskavā Gņesinu Krievijas Mūzikas akadēmijā.

Pēc tam kad šādas ziņas bija parādījušies medijos, Mosdorfs, kas ir arī čellists, paziņojumā apstiprināja, ka viņš pasniedz Maskavas akadēmijā.

Mosdorfs ir AfD Bundestāga frakcijas pārstāvis ārpolitikas jautājumos.

Kā skaidroja Mosdorfs, mūziķa karjeras gaitā vairākkārt bijis viesprofesors un ka šis amats atspoguļo viņa kā globāli aktīva kamermūziķa darbu un ir tam pagodinājums.

Mosdorfs ir AfD Bundestāga deputāts kopš 2021.gada.

Profesora amatu viņš raksturoja kā sapratnes zīmi, norādot, ka vēlas "dot [Krievijas] jauniešiem sajūtu, ka Eiropa viņus nav pametusi", piebilstot, ka "mūzikai nav ideoloģisku robežu".

Mosdorfs arī pauda, ka septembrī trīs dienas privāti uzturējies Maskavā, lasot "sava veida "pro bono" inaugurācijas lekciju", un ka viņš plāno reizi ceturksnī vairākas dienas pasniegt kamermūziku tur esošajiem ansambļiem, taču par līgumiem neesot runāts.

Gņesinu akadēmiju finansē Krievijas Kultūras ministrija.

Savā paziņojumā Mosdorfs klāstīja, ka nesaskata nekādu akadēmijas politisku ievirzi.

"Mani tas arī neinteresē. Mans darbs ir veltīts tikai un vienīgi mūzikai kā universālai samierināšanās un saprašanās valodai," skaidroja Bundestāga deputāts.

Vācijas zaļo partijas parlamenta frakcijas vadītāja vietnieks Konstantīns fon Nocs kritizēja Mosdorfa darbu akadēmijā.

"Kārtējo reizi kļuvis skaidrs, cik ciešas ir Maskavas un AfD saites," viņš norādīja izdevumam "T-Online".

"Kā var ticami veidot politiku kā ārpolitikas runasvīrs, vienlaikus saņemot diktatūras finansējumu ar goda profesūras starpniecību, zina tikai pati AfD," piebilda fon Notcs.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu