Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Zelenskis: Krievija pēc Ukrainas varētu sākt destabilizēt situāciju Baltijas valstīs vai Balkānos

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis. Foto: AP/Scanpix

Ukrainas pretošanās Krievijas agresijai ļauj Balkāniem saglabāt stabilitāti reģionā, trešdien Dienvidaustrumeiropas samita laikā Horvātijā teica Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis. Savā runā viņš pieminēja arī Baltijas valstis.

"Nevienam Eiropā nav jāatgādina, cik svarīga Balkāniem ir stabilitāte. Tāpat kā situācija Austrumeiropā, arī Balkānos notiekošais nosaka to, vai Eiropa cietīs no kara. Tāpēc Ukrainas pretošanās Krievijas iebrukumam ir nosacījums jūsu stabilitātei.

Ja Krievijai izdotos iekarot mūsu valsti un pakļaut riskam visu Austrumeiropu, nav šaubu, ka nākamais reģions, ko Maskava izmantotu, lai destabilizētu Eiropu, būtu Baltijas valstis vai Balkāni," teica Zelenskis.

Viņš uzsvēra, ka Ukrainai un Balkānu valstīm ir "kopīgas intereses nodrošināt, lai Krievijai nebūtu spēka turpināt savu agresiju vai iejaukties citu valstu dzīvēs".

Šī nav pirmā reize, kad Zelenskis min Baltijas valstis kā vienu no Putina nākamajiem mērķiem, ja kritīs Ukraina. Pēdējo reizi viņš par Baltijas valstīm kā Maskavas nākamo mērķi runāja šī gada aprīlī, kad atbildēja uz Brazīlijas žurnālistu jautājumiem, ziņo ukraiņu medijs "Gordon". 

"Ja mēs neizturēsim, Krievijai nav daudz iespēju, kur doties. Viņi nāks uz Baltijas valstīm. Vai kāds to grib vai nē, viņi saka, ka būs vai nebūs - visi šie argumenti ir lieki. Viņi noteikti nāks, jo viņiem kaut kur jādodas. Šis ir karš, tas ir nogurdinoši," aprīlī sacīja Ukrainas prezidents.

Zelenskis sestdien paziņoja, ka ar Ukrainas uzvaras plānu iepazīstinās 12.oktobrī gaidāmās Ukrainas aizsardzības Ramšteinas formāta starptautiskās kontaktgrupas dalībniekus.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu