Šodienas redaktors:
Dace Otomere

Ernests Gulbis: Sasniedzām panākumus, jo izrāvāmies no Latvijas sistēmas

Ernests Gulbis.
Ernests Gulbis. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latvijas Tenisa federācijas prezidents Ernests Gulbis podkāstā "Virziens" atklāti izstāstījis, kā viņam izdevās sasniegt augstos rezultātus sportā. 

Sarunā ar Armandu Broku podkāsta "Virziens" 13. epizodē Gulbis bija atklāts par saviem panākumiem, tos raksturojot kā apstākļu sakritību.

"Sakrita, ka biju piedzimis spējīgs, ar augsti attīstītu koordināciju un ātrumu," sacīja Gulbis. "Man paveicās, ka mani vecāki un vecvecāki bija ļoti ieinteresēti manā attīstībā. Viņi man neko neuzspieda, tikai vēroja. Sakrita, ka bija arī finansiālas iespējas. Es varēju braukt trenēties pie labākajiem treneriem."

"Mans, Aļonas Ostapenko un Anastasijas Sevastovas gadījums ir izņēmumi. Latvijas sistēma nav iemesls, kāpēc mēs sasniedzām panākumus, tieši otrādi – jo mēs no tās izrāvāmies."

Gulbis ārkārtīgi kritiski izteicās par sporta pārvaldību Latvijā, sakot, ka tajā šobrīd ir bardaks.

"Es domāju, ka tās idejas pat nav sliktas," atzina Gulbis. "Problēma, ka nav nekas sakārtots. Katra federācija sūta savus datus par spēlētāju skaitu. Tad tu vari atsūtīt jebko. Vajadzētu izveidot vienu datubāzi visiem sportistiem Latvijā."

36 gadus vecais Gulbis ir Latvijas sporta vēsturē labākais tenisists. Savā karjerā viņš izcīnījis sešus Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) titulus. 2014. gadā Gulbis sasniedza Francijas atklātā čempionāta pusfinālu, kas ir viens no iespaidīgākajiem panākumiem Latvijas sporta vēsturē. Pēc tā viņš ATP rangā atradās augstajā desmitajā vietā.

Kopš 2022. gada Gulbis ir Latvijas Tenisa federācijas prezidents.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu