Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

"Tur ir talants, bet..." "Blue Jackets" raksturo Merzļikinu

Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: Zane Bitere/LETA

Piektdienas, 11. oktobra, naktī Kolumbusas "Blue Jackets" sāks Nacionālās hokeja līgas (NHL) 2024./25. gada sezonu pret Minesotas "Wild". Klubs iepazīstinājis ar komandas spēlētājiem, katram veltot nelielu aprakstu.

"Blue Jackets" publicējusi 23 hokejistu sastāvu, kas ar komandu sāks sezonu. Starp tiem ir arī Latvijas izlases vārtsargs Elvis Merzļikins.

Latvieša apraksts:

"Šis būs Merzļikina sestais gads Kolumbusā. Pirms gada latvietis uzlaboja savu statistiku un tagad centīsies sasniegt to līmeni, kādā viņš bija savā debijas sezonā, tiekot nobalsots kā piektais labākais vārtsargs NHL. Tur noteikti ir talants, bet stabilitāte bijusi Merzļikina lielākā problēma pēdējās dažās sezonās. Viņš bija fantastisks pārbaudes spēlēs un centīsies turpināt šādu sniegumu."

2023./24. gada sezonā Latvijas vārtsargs piedalījās 41 spēlē, izcīnot vien 13 uzvaras. Merzļikins vidēji mačā ielaida 3,45 vārtus un atvairīja 89,7% pretinieku izdarīto metienu. Abos rādītājos viņš bija starp sliktākajiem NHL regulārajā sezonā. 

Vienu sezonu iepriekš Merzļikina statistika bija pat sliktāka – vidēji spēlē 4,23 ielaisti vārti un atvairīti 87,6% pretinieku metieni. Tas ir par 4,7% vājāk nekā viņa debijā 2019./20. gadā.

11. oktobrī "Blue Jackets" sāks jauno sezonu ar spēli Minesotā pret "Wild", bet pēc tās 13. oktobrī sekos mačs pret Kolorādo "Avalanche". Latvieša konkurents par vietu komandas vārtos būs 25 gadus vecais Daniils Tarasovs. 

Pirmssezonas statistiska

Merzļikins – Tarasovs

  • Aizvadītās spēles: 3 – 3
  • Atvairīto metienu procents: 93,1% – 80,9%
  • Ielaisto vārtu skaits: 6 – 13
  • Uzvaras: 2 – 1
  • Starp spēles zvaigznēm: 1 – 0
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu