Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

VIDEO "Daudzi neizprot kaķu ķeršanas būtību". Ļaundari nozaguši kaķu glābšanai paredzēto ķerambūri

Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Krakenimages.com/Shutterstock

Kāda sieviete savu brīvo laiku un tostarp arī finansiālos līdzekļus novirza tam, lai palīdzētu ielas kaķiem. Lai palīdzētu kādam kaķēnam, kas ziemā varētu viens neizdzīvot, sieviete bija izvietojusi ķerambūri vietā, kur ķepainis uzturas, ar cerību viņu noķert. Diemžēl būris nonācis ļaundaru rokās, vēsta raidījums "Degpunktā".

Agnese ir Saulkrastu brīvprātīgā un uzņēmusies rūpes par kaķu koloniju vasarnīcu ciemā “Bangas”. Viņas uzdevumos ietilpst arī ķepaiņu nogādāšana pie vetārsta, ja tas nepieciešams, dzīvnieku sterilizācija, kā arī daži no kaķiem nonāk pie Agneses mājās, lai pēc tam tiem atrastu saimniekus. Tā vajadzēja notikt arī ar kādu mazu kaķēnu. Lai pūkaini noķertu, Agnese netālu no kaķu uzturēšanās vietas bija atstājusi speciālu ķerambūri, bet tas tika nozagts.

Agnese uzskata, ka daudzi neizprot kaķu ķeršanas būtību. Cilvēki domā, ka dzīvnieki tiek mocīti vai nopotēti, tāpēc sieviete dalās ar pieredzēto, lai radītu lielāku izpratni par savu darbu.

Profesionāls ķerambūris izmaksā aptuveni ap 200 eiro.

Ja kāds septembra izskaņā ir redzējis ko aizdomīgu vasarnīcu ciemā “Bangas” vai ir kāda cita noderīga informācija saistībā ar ķerambūra zādzību, viņš tiek aicināties sazināties ar Agnesi sociālās tīklošanās vietnē "Facebook".

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu