Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

VIDEO "Ļaunākā dabas katastrofa". Baidens aicina Floridas iedzīvotājus bēgt no tuvojošās viesuļvētras "Miltons"

Vētra "Miltons"
Vētra "Miltons" Foto: Reuters/ScanPix

ASV prezidents Džo Baidens aicinājis Floridas iedzīvotājus bēgt no tuvojošās viesuļvētras "Miltons". Viņš brīdinājis, ka piektās kategorijas vētra var izvērsties par ļaunāko dabas katastrofu, kas skārusi Floridas štatu pēdējā simtgadē.

"Tas ir dzīvības un nāves jautājums, un tas nav pārspīlējums," brīdināja Baidens, aicinot visus, kam dots rīkojums evakuēties, to nekavējoties darīt.

ASV Nacionālais Viesuļvētru centrs (NHC) ziņoja, ka otrdien "Miltons" sasniedza piektās kategorijas viesuļvētras spēku, brāzmām sasniedzot ātrumu 270 kilometrus stundā (75 metrus sekundē).

"Kamēr "Miltons" virzīsies pāri Meksikas līča austrumu daļai, iespējamas intensitātes svārstības, taču gaidāms, ka "Miltons" būs bīstama liela viesuļvētra, kad trešdienas vakarā sasniegs Floridas rietumu un centrālo piekrasti," paziņoja NHC.

Floridas gubernators Rons Desantiss paziņoja, ka praktiski visā Floridas pussalā izsludināta lielāka vai mazāka trauksme saistībā ar tuvojošs vētru.

Aviokompānijas nodrošina papildu lidojumus no Tampas, Orlando, Fortmaiersas un Sarasotas, jo lielceļi ir pārslogoti un degvielas uzpildes stacijās sāk trūkt degvielas.

ASV dienvidaustrumos pirms divām nedēļām plosījās viesuļvētra "Helēna", kas izraisīja plašus plūdus un laupīja dzīvību vismaz 230 cilvēkiem.

Video: Sinoptiķi vizuāli parāda, kādas briesmas var sagaidīt Floridu

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu